Wpis z mikrobloga

@SoplicaTadeusz: Wiesz z jakiej okazji jest obchodzona Chanuka? I to że wg Judaizmu Chrystus to heretyk i przestępca który w piekle gotuje się w kotle ekskrementów? Nie jestem wierzący ale twierdzenie że Chrześcijaństwo i Judaizm to zgodne ze sobą religie jest absurdem.
  • Odpowiedz
@Parmenides69 Nie odnosiłem się do judaizmu. Jezus Chrystus będąc żydem z matki żydówki sam obchodził Chanukę. Więc jak katolik może twierdzić, że założyciel jego religii, będący jednocześnie Bogiem i człowiekiem, a także według doktryny kościoła będący kimś kto nigdy nie zgrzeszył, obchodzi satanistyczne święto? To dowodzi, że albo Braun nie ma zielonego pojęcia o swoim Bogu albo co gorsza obraża Jezusa pod publiczkę. Katolicy powinni być oburzeni na te słowa, bo
  • Odpowiedz
Nie jestem wierzący ale twierdzenie że Chrześcijaństwo i Judaizm to zgodne ze sobą religie jest absurdem.

@Parmenides69: Ale co mnie obchodzi wersja jednego i drugiego fandomu jakichś wyznań? W sejmie świętowanie Chanuki odbywa się od kilkunastu lat, nikomu nie przeszkadza poza oszołomem Braunem, który teorie spiskowe widzi nawet w najbardziej niedorzecznych rzeczach. Zobacz, Braun wierzył np. w to:
https://demagog.org.pl/fake_news/zydowska-narada-co-robic-z-polakami-film-tego-nie-pokazuje/
  • Odpowiedz