Aktywne Wpisy

Owlosiaty-Dzik +630
#afera #oszukujo #zalesie
tl;dr: Kupiłem za 4500 zł piekarnik który okazał się badziewiem, support ma mnie w nosie a na to wszystko zarówno #hisense jak i #mediaexpert nie pozwalają mi na dodanie negatywnej opinii. Nie kupujcie Hisense bo to jest jakiś nieśmieszny żart.
tl;dr: Kupiłem za 4500 zł piekarnik który okazał się badziewiem, support ma mnie w nosie a na to wszystko zarówno #hisense jak i #mediaexpert nie pozwalają mi na dodanie negatywnej opinii. Nie kupujcie Hisense bo to jest jakiś nieśmieszny żart.
wfd +4
Ciężko się przestawiać z #windows na #macos? Od zawsze pracuje na lapku z windowsem ale serio ten system mnie denerwuje (programy źle się skalują przy 16:10, problem z ostrością tekstu, ciagle problemy z mikrofonem na callach). Planuję kupić pierwszego maca ale obawiam się ze nie bede potrafił się przestawić.
#macbook #macbookpro
#macbook #macbookpro

/lib64/libm.so.6: version `GLIBC_2.27' not found/lib64/libstdc++.so.6: version `GLIBCXX_3.4.20' not found
Podobno trzeba zaktualizować system, ale na razie to nie wchodzi w grę. Tam jest CentOS (Red Hat 4.8.5-44) (GCC 4.8.5) (jądro 3.10). Generalnie robię tak, że pushuję projekt do repo, a na środowisku robię git pull, make i deploy. Wszystko idzie w kontenery, ale budowane jest bez kontenerów wtyczką maven-jib-plugin. Teoretycznie budować powinienem lokalnie i wrzucać .tar na serwer, ale tak było mi wygodniej, żeby budować na serwerze. Czy da się to jakoś obejść bez update systemu? Problem wystąpił dlatego, że biblioteki były aktualizowane w aplikacji, a wraz z nią wersja node.
Edit: nie wiem, czy przez ssh jestem w stanie zrobić update, ale za duże ryzyko, że coś się sp... To chyba jakiś wirtualny serwer.
#nodejs #programowanie #devops
Nie czaję sensu budowania tego na centosie jeśli i tak używasz kontenerów. Ja bym to budował na kontenerze gdzie mam dowolność ustawienia bibliotek jakich chce.
Zacząłem pisać do IT, tylko się zorientowałem, że RedHat zaorał CentOS-a. Nowsza wersja (CentOS 8) ma właściwą wersję glibc, ale potem znów jak podniesiemy biblioteki, to będzie problem. Jak zmieniać, to na jakiś inny system. Ale tak jak piszesz, to wszystko powinno działać w kontenerach, nawet budowanie. Może problemem jest
coś takiego może