Wpis z mikrobloga

Obecnie jezdze e46 3.0 w wersji benzynowej, ale autko chce sprzedać i kupić coś szybszego...tutaj zaczyna się problem.
Rynek szybkich aut RWD to jakiś absurd. W budżecie 60k naprawdę cięzko znaleźć coś lepszego, co będzie w miarę tanie w eksploatacji, nie kapryśne jednocześnie dające fun z jazdy. Auto ma być daily, więc jakieś v8 odpada, bo do pracy jadę 20 minut, to ten silnik nawet się dobrze nie rozgrzeje.
Fajnie gdyby miał gaz, zawsze to trochę taniej. Warto wg tej kasie szukać czegoś 300 km+? Może ktoś przerabiał podobny zakup?
#motoryzacja #samochody
  • 18
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Matula11: Uturbij to po prostu.

Tak naprawdę niewiele marek ci zostaje, masz do wyboru bmw, Mercedes, mg, mustang, infinity, zetki, Jaguary.

W tym budżecie trup 370z, mercedes, bmw tak naprawdę zostaje.
  • Odpowiedz
Auto ma być daily, więc jakieś v8 odpada, bo do pracy jadę 20 minut, to ten silnik nawet się dobrze nie rozgrzeje.

@Matula11: W sensie uważasz, że V8 będzie się wolniej nagrzewać niż słabszy samochód z mniejszą ilością cylindrów pod maską? Będzie raczej odwrotnie. Rozumiem, że V8 na daily może odrzucać kosztami paliwa/serwisu ale zdecydowanie nie czasem osiągania temperatury roboczej.
  • Odpowiedz
@Matula11: Jak mało zardzewiałe to możesz dołożyć turbo. Do 500 koni czyli doładowanie jakieś 1bar nie trzeba zakuwać. Kolejnym modem jest zmiana skrzyni na 8hp70 ze sterownikiem od TurboLamik. Bardzo fajny update gdzie możesz się już mierzyć z nową M4. Jak zrobisz to porządnie, poprawisz chłodzenie, dołożysz chłodnicę oleju to będzie działać niezawodnie. Jeszcze można pomyśleć wtedy nad tylnym dyfrem - jakieś LSD albo zaspaw. Do tego big brake kit,
  • Odpowiedz
  • 0
@positive_rate: Świetnie, że czegoś udało się dowiedzieć. Tak jakoś sadziłęm, że przez ilość cylindrów nagrzewa się wolniej, a tu miłe zaskoczenie. No ale żaden ze mnie znawca xD widziałem też z bmw e63 z silnikami v8 i troche się zastanawiam nad taka opcją.
@Argonzz: fajny pomysł, ale dosyć mam tego auta już xD dla mnie tak 350 km byłoby już zadowalające, ale nie chce już ładować kasy obecną
  • Odpowiedz