Wpis z mikrobloga

• 13
@calinowski: jeden rzut, ale potem się za to zabrały instytucje państwowe, że konkurencja konkurencją, ale kogoś p----------o zdrowo ze sprzedażą flaszek poniżej kwoty akcyzy
  • Odpowiedz
Zacznijmy od tego że socjalne to mogą być namioty pod lasem.

@Hellicon: U mnie w gminie rodzinnej trochę tak zrobili - zobaczyli w przepisach, że nie mają obowiązku tych mieszkań mieć na terenie właściwej miejscowości, więc pobudowali bloki socjalne w wiosce na polanie w środku lasu i wywieźli tam wszystkich socjalnych ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@7609: Może jeszcze zakaz słodyczy, napojów innych niż woda i sprzętów elektronicznych (oprócz prostego radia).

Jeśli stać Cię na takie fanaberie jak chipsy, kawa i telewizor to stać się na czynsz.
  • Odpowiedz
@7609: na całe szczęście nie konstytucyjne

Zaraz by jakiś landlord sobie wymyślił listę produktów które można spożywać w swoim mieszkaniu idąc tym tropem xD I byście doplacali co miesiąc za pakiet mięso
  • Odpowiedz
@7609 Wszystko spoko, jeszcze tylko trzebaby zatrudnić tysiące dodatkowego personelu mopsów którzy będą kontrolować spożycie fajek i alko we wszystkich mieszkaniach socjalnych
  • Odpowiedz
@7609 W istnieniu mieszkań socjalnych czy komunalnych najbardziej motywujące jest to, że często korzysta z nich najgorszy, niepracujący margines społeczny i patologia, a ty zapierdzielaj żeby kupić własną klitę w stanie do remontu. Warto było się uczyć i pracować ( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz
@7609: Paczka szlugów dziennie 15x30 = 450
2 piwa dziennie = 2x4.5x30 = 270
0.7 co weekend = 4x30zł = 120
W sume na ssme u----i wychodzi 840zł/mc jak ktoś tak sobie melanżuje. Ja wiem że to wyliczenia z d--y, nie linczujcie mnie xd
  • Odpowiedz