Wpis z mikrobloga

#oswiadczenie #oswiadczeniezdupy #grubasy

Jestem osobą, która nie lubi grubych ludzi.

Pisząc gruby nie mam na myśli 5-10kg nadwagi, tylko takie 20+ kg.

Po prostu jestem zażenowany tym, jak można o siebie nie dbać i dopuścić się do takiego wyglądu.

Zamiast wpierrdalać kolejnego batona slim fit z 150kcal ruszcie d--y na siłownie, basen, albo pobiegać, a nie kolejny odcinek serialu przepychany colą i chipsami, a w przerwie szukanie wymówki na swój obleśny wygląd - grube kości, wolny metabolizm, takie geny..

Jasne - żryj mniej to schudniesz, pobiegaj i podkręć ten metabolizm, bo płacz tutaj nic nie pomoże.

Gardzę tymi ludźmi, sam nie wiem dlaczego. Czuję niechęć, odrazę. Sam nie wiem czemu, bo nic mi nie zrobili... :(

• 26
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

w przerwie szukanie wymówki na swój obleśny wygląd

@kams: Ja tam nie szukam, jestem gruby i c--j ;) 2 lata temu jeździłem ostro na rowerze, od końca kwietnia do połowy października, niemal codziennie ~20km, schudłem jakieś 3kg :D przez zime +10 ;)
  • Odpowiedz
@kams: Nadwaga to nie przestępstwo. Nie każdy musi wyglądać tak jak ci się to podoba. Mam nadzieję, że nie jesteś z tych co widząc jakieś grubasa w knajpie podchodzi do niego i celowo robi mu jakąś przykrość. Jego wygląd, jego zdrowie, jego sprawa.
  • Odpowiedz
@kams: Powiem Ci że wiem co masz na myśli, z tym że mi jest ich zwyczajnie szkoda. Z drugiej strony rozumiem - dlaczego masz mieć szacunek do człowieka, który sam dla siebie go nie ma? :/

Z drugiej strony - mam olbrzymi respekt dla ludzi którzy byli grubi i schudli. Niesamowicie mi to imponuje, bo wiele mówi o charakterze takiej osoby.
  • Odpowiedz
@kams: brak słodyczy i słodkich napojów, okazjonalne bieganie/fitness czy inne c-------o i nie ma bata, żeby nie schudnąć. zwykłym jedzeniem zrobić nadwyżkę kaloryczną jest bardzo trudno.
  • Odpowiedz
@kams: ja mam może z 5kg nadwagi (no 10, niech będzie) i choćbym nie wiem ile się głodził i ile bym nie ćwiczył/biegał/pakował to schudnę może z pół kilo.... :<
  • Odpowiedz
@kams: Wydaje mi się, że te grubasy w wielu wypadkach mają z-----e zdrowie. Hormony itp, samemu z siebie nie można się chyba tak mocno spaść, z wyjątkiem planowanego przybierania masy (bez perspektyw na redukcje xD)
  • Odpowiedz