Wpis z mikrobloga

Siemka Mirki, taguję IT, bo wiem, że najwięcej z was siedzi tam na b2b. Podejmuję teraz pierwszą robotę w ramach b2b i zastanawia mnie jedna rzecz XD
Szczegóły poda mi firma, z którą współpracuję pewnie pod koniec tygodnia, ale chciałbym być przygotowany.
Z jaką datą wystawiacie fakturę za dany miesiąc pracy? Powiedzmy, że pracowałem cały czerwiec na b2b. Fakturę wystawiam z dniem 30.06 czy 01.07? Jak wpisujecie swoją usługę i w jakiej jednostce?
168h programowanie powiedzmy 168h x 100 zł czy może jako usługa programowania 1 x 16800 zł?
#it #b2b #programowanie #farmacja
  • 14
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

za ten miesiąc, w którym przepracowane zostały dane godziny
jednostka to w sumie mało istotne, czasami cała kwota czasami stawka x ilość godzin
  • Odpowiedz
Fakturę wystawiam z dniem 30.06 czy 01.07? Jak wpisujecie swoją usługę i w jakiej jednostce?

@Kieres: Data sprzedaży - ostatni dzień miesiąca. Data wystawienia np. kolejnego dnia.

Polecam 150 czy 200 zl inwestycji w ksiegowa.
  • Odpowiedz
@Kieres ja wystawiam pierwszego z datą wykonania na ostatni dzień miesiąca.
Rozliczam się stawka godzinowa wg liczby przepracowanych godzin więc wpisuje jako jednostka koszt 1 godziny i liczbę sprzedanych przedmiotów jako liczbę przepracowanych godzin.
Koszt dojazdu czy inne takie rzeczy na tej samej fakturze jako inny punkt.
  • Odpowiedz
@Kieres data sprzedaży to ostatni dzień za jaki wystawiasz fakturę. Data wystawienia może być do 15 dnia kolejnego miesiąc .

Może być kwota za miesiąc
Może być za godzinę
Może być za dzień

W zależności jak się dogadasz
  • Odpowiedz
@Kieres: pracowalem z zagranicznym klientem chcieli date na pierwszy nastepnego miesiaca, obecnie ostatni dzien miesiaca / roboczy dzien
wystawiam godzinowki czyli 168 x 100zl, ale mozna tez dniowki, zalezy jak masz umowe, na fakturze uslugi informatyczne chyba
  • Odpowiedz
Data sprzedaży ostatnio dzień miesiąca i tyle termin płatności to jak masz w umowie albo daj co wolisz i tak nikt nie zwraca na to uwagi
  • Odpowiedz