Aktywne Wpisy

kamil-tumuletz +390
βPolish jokesβ to gotowy tytuΕ na dokument o tym, jak w Polsce przez trzy dekady wbijano ludziom do gΕowy, ΕΌe trzeba siΔ βcieszyΔ z roboty za grosze, bo inaczej gospodarka padnieβ.
To jest groteskowy paradoks:
β paΕstwo dogania ZachΓ³d wskaΕΊnikami PKB,
β mΕodzi masowo emigrujΔ , bo tutaj nie da siΔ ΕΌyΔ za pensjΔ,
β a w dyskusjach o podwyΕΌce minimalnej wciΔ ΕΌ dominuje retoryka januszexu: βjak podniesiecie, to ja zamknΔ firmΔ, bo siΔ nie opΕacaβ.
To jest groteskowy paradoks:
β paΕstwo dogania ZachΓ³d wskaΕΊnikami PKB,
β mΕodzi masowo emigrujΔ , bo tutaj nie da siΔ ΕΌyΔ za pensjΔ,
β a w dyskusjach o podwyΕΌce minimalnej wciΔ ΕΌ dominuje retoryka januszexu: βjak podniesiecie, to ja zamknΔ firmΔ, bo siΔ nie opΕacaβ.
ΕΊrΓ³dΕo: ZdjΔcie z biblioteki
Pobierz
rales +1591
ZAPLUSUJ TEN WPIS, A ZAWOΕAM CIΔ ZA 7 LAT
Tak aktualnie prezentuje siΔ najdroΕΌsza 11. (wg transfermarkt) zawodnikΓ³w majΔ cych nie wiΔcej niΕΌ 18 lat.
Zobaczymy za 7 lat, gdy chΕopaki bΔdΔ mieli po 25 lat, ilu zrobiΕo wielkΔ karierΔ, z ilu wyrosΕy Bojany, a ilu przepadΕo w zawodowym futbolu.
TrochΔ
Tak aktualnie prezentuje siΔ najdroΕΌsza 11. (wg transfermarkt) zawodnikΓ³w majΔ cych nie wiΔcej niΕΌ 18 lat.
Zobaczymy za 7 lat, gdy chΕopaki bΔdΔ mieli po 25 lat, ilu zrobiΕo wielkΔ karierΔ, z ilu wyrosΕy Bojany, a ilu przepadΕo w zawodowym futbolu.
TrochΔ
ΕΊrΓ³dΕo: Screenshot(16)
Pobierz

ΕΊrΓ³dΕo: Εysy 3
Pobierzhttps://wykop.pl/wpis/72456115/moja-ulubiona-akcja-z-kiszonkowym-bejem-to-za-czas#256120113