Aktywne Wpisy
johnmaverick +6
siema! mieszkam w samym centrum, woda podniosła się błyskawicznie o metr, zalewa już niektóre zejścia, podesty, schody, dostałem info w nocy od służb, że zalało most w marszowicach, jest zamkniety, woda sie przelewa, na treśnie pokazuje dopiero 450 cm, ale tutaj widac róznice, woda zapiernicza duzo szybciej i wyżej niz jeszcze kilka godzin temu
#wroclaw #powodz
#wroclaw #powodz
picasssss1 +153
Holiday park tego milionera co kazał wały rozkopać w Jeleniej górze. Abstrahując od tego dzbana to kto tam jeździ zdrowy na umyśle xD ni to hotel nie to domek na uboczu, wygląda to jak obóz koncentracyjny.
#powodz
#powodz
#bekazprawakow #bekazkonfederacji #bekazpisu #bekazk0nfedepisu #bekazkatoli #sejm #polska #invitro #neuropa #4konserwy
No ale coś robią ¯\(ツ)/¯
@user_no_4: pewnie nie ale z pewnością jest to dobry ruch godny pochwały. Mam nadzieję, że program ten pomoże wielu rodzinom borykającym się z problemem bezpłodności.
Już było widać, że obcięcie dofinansowania w 2015 roku zmniejszyło ilość urodzeń po in vitro o około 10 procent co przekłada się na kilkaset urodzeń w skali roku.
A tutaj nowy rząd uprawia populizm, że niby pół miliarda na in vitro zbawia polską demografię. Te pieniądze to i tak prezent dla klinik które zajmują
@ZbigniewUSA: nikt nigdy nie twierdził, że in vitro zbawi demografię
@haabero: tylko to kolejny program z naszych pieniędzy, 10-20 tysięcy od sztuki, do tego przecież w wielu przypadkach na jednym razie się nie kończy, bo się nie uda. Z drugiej strony to nie jest tak wysoka kwota, żeby jej sam nie zapłacił, jeśli faktycznie chciałbym dziecko. A jeśli kogoś nie stać wydać te 10 tysięcy to będzie stać później na wychowanie dziecka?
Nie podam dokładnych fragmentów, bo nie chce już mi się tego znowu wysłuchiwać.
@officer_K: a ja mam nadzieję że państwo przestanie dopłaca nieporadnym życiowo jednostkom bo czeka nas idiokracja
@user_no_4 chorobę uważasz za bycie nieporadnym życiowo?
@haabero: no tak, to ich nie stać wydać 10 tysięcy na taki program? Przecież to obecnie śmieszne pieniądze licząc 2 osoby. Ja ogólnie jestem przeciwko każdemu socjalowi. Ja rozumiem dotowanie lekarstwa, które kosztuje 300 tysięcy, ale nie czegoś bez czego da się żyć i kosztuje normalne pieniądze. A jaka wielka awantura była
@haabero: in vitro kosztuję kilka tysięcy, można dozbierać
Aczkolwiek masz rację. Skoro ktoś jest na tyle chory, że nie może się rozmnożyć, to natura daje nam jasny sygnał że nie powinien. Dzięki za nadargument przeciwko in vitro ( ͡º ͜ʖ͡º)
Komentarz usunięty przez autora Wpisu
@user_no_4: ty chyba jesteś nieporadny umysłowo typie...
@user_no_4: tak bo bezpłodność i horrendalne ceny jej leczenia to nieporadność życiowa weź ty rozpęd i p--------j w ścianę jak najsilniej potrafisz może ten gładki jak slicki w f1 mózg nabierze jakiś zwoi.
@TomdeX: to na jaki c--j płacimy ludziom po 800 zł na miesiąc? jak kogoś nie stać na pieluchy, to jak ich będzie stać na wychowywanie dzieci?