Aktywne Wpisy

Lewusx +21
Osobie która zgadnie ile lat dzieli te dwa zdjęcia i ile kg więcej ważę po prawej, rozpisze plan treningowy i przez miesiąc będę sprawował opiekę nad techniką wykonywania ćwiczeń. (300zł usługa)
Osoby które biorą udział w konkursie (wystarczy spróbować zgadnąć), otrzymują 10% zniżki na prowadzenie online jeśli chciałyby z usługi kiedyś skorzystać. (Ważność do końca roku)
#konkurs
#rozdajo
Osoby które biorą udział w konkursie (wystarczy spróbować zgadnąć), otrzymują 10% zniżki na prowadzenie online jeśli chciałyby z usługi kiedyś skorzystać. (Ważność do końca roku)
#konkurs
#rozdajo
źródło: BA4022A9-3F40-4EAB-8812-D2BF92C19A69
Pobierz
PanNieznanypl +47
Moim problemem nie jest #praca w #korposwiat tylko ogólnie praca na etacie, marnowanie najlepszych 8 godzin życia każdego dnia, za pieniądze jakiekolwiek by nie były to nie mające żadnej wartości w porównaniu do tego czasu którego nikt nie zwróci, życie mija jak przez palce, a my jesteśmy szczurami w tym kołowrotku, jedyny mój sposób na życie to #biznes nie widzę siebie na etacie tyrajacym do końca

TLDR:
Ostatnio często żongluję bateriami pomiędzy różnymi urządzeniami. Na drugi dzień zapominam kupić nowych i tak trwa to przenoszenie baterii z jednego pilota do drugiego i tak w kółko.
Postanowiłem sobie kupić zestaw akumulatorów. Na pepperze często widziałem, że bardzo popularne są promocje na ogniwa eneloop, więc stwierdziłem, że jak wpadnie jakaś promocja na nie, to sobie zamówię większą ilość.
Coś mnie podkusiło i wszedłem sobie poczytać komentarze i trochę zgłupiałem. Czytam, że ta biała ładowarka sprzedawana często w zestawie z tymi eneloopami jest kiepska i skraca żywotność tych baterii. Lepiej kupić sobie jakąś ładowarkę procesorową. Piszą też, że o takie ogniwa trzeba odpowiednio zadbać, ale bez wyjaśnienia na czym to dbanie miałoby polegać. Dla kogoś takiego jak ja, czyli kompletnego laika w temacie, jest to nieco skomplikowane. Jak się dba o takie akumulatorki? Nie rozładowuje się ich do zera czy coś w tym stylu? Czy przykładowo gdy takie baterie się rozładują to "zdrowsze" dla nich jest trzymanie ich rozładowanych i ładowanie ich dopiero gdy będą potrzebne, czy lepiej je naładować od razu i schować do szuflady żeby czekały na swoją kolej?
źródło: panasonic-aa-eneloop-4
PobierzKupuj przy okazji zakupów duże opakowania najtańszych baterii LR6 (ważne jest, by ta literka L była w nazwie) i po prostu miej w domu zawsze zapas. Taka tania marketowa bateria jest oczywiście gorsza od markowej, ale jest też duuuużo tańsza i na
Większy sens będzie miało zakupienie takich akumulatorków np do padów do xboxa? Nie gram zbyt wiele, ale tak z 2-3 razy w roku wymieniam w nich baterie.
źródło: eneloop
Pobierzhttps://allegro.pl/oferta/10x-baterie-alk-lr03-aaa-everactive-pro-kartonik-10559290032
https://allegro.pl/oferta/10x-baterie-alk-lr6-aa-everactive-pro-kartonik-10559275967
Tanizna a świetnie działa i długo trzymają.