Wpis z mikrobloga

Straszna szkoda, że rząd nie ma rzecznika z prawdziwego zdarzenia, który by zwołał konferencję i grzał to co dziś wyszło w przystępny dla zwykłego Kowalskiego sposób, mówiąc dobitnie, że Solidarna Polska ukradła miliony, które miały być dla ofiar przestępstw.

Pisowcy mieli "przekaz dnia", który klepali jednym głosem we wszystkich mediach i to działało, a tutaj za 2 dni się sprawa rozmyje.
Ludzie wzruszą ramionami i pójdą po karkówkę na grilla i kratę browarów, bo zaraz kolejny długi weekend.

A na wyborach na pis, bo to patrioci i kochają nasz kraj. Łojciec jakby żył to też na pis.

Przykre w c--j ()

#sejm #polityka #afera #bekazpisu
  • 14
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 224
@znikam5 I przez taki brak grzania tematu PIS wróci do władzy i dojedzie tych którym się teras nie chce. Media mają teraz to w dupie, a za 4 lata będą błagać o ratunek. Uczciwością, spokojem i kulturą się nie zatrzyma bandytów.
  • Odpowiedz
@JBAIDONALDA: w demokracji rządzi suweren, a nie służby, więc tego suwerena trzeba informować i to w nachalny sposób bo większość nie ma czasu żeby scrollować twittera czy wypok kilka godzin dziennie
  • Odpowiedz
I przez taki brak grzania tematu PIS wróci do władzy i dojedzie tych którym się teras nie chce.

@Parker_: Jak myślisz, że ten w---w na pis w narodzie wygasa, to się zdziwisz za te 4 lata.
  • Odpowiedz
@Parker_: Jedyny odtrąbiony wyborczy sukces to była "wygrana" pisu w samorządowych, biorąc pod uwagę mobilność młodszych wyborców i uczucie rozprężenia po wygranych parlamentarnych i ogólnie mniejszy "kaliber" nie jestem bardzo zaskoczony.

Po parlamentarnych mam wiarę w ludzi bo wtedy egzamin zadali i dzięki temu jestem spokojniejszy jeśli chodzi o wybory prezydenckie.
  • Odpowiedz
@Parker_:
PIS wróci do władzy niemal na pewno jeśli obecny rząd:
- puści kredyt 0% - koalicja straci wtedy ogromną część młodego elektoratu, a i może nawet trochę betonu, Ci ludzie niemal na pewno oleją kolejne wybory, może nawet wybiorą PIS na zasadzie przekory, i chęci ukarania obecnej władzy
- nie wsadzi do pierdla choćby jednego ważnego polityka z PIS - ludzi nie będzie obchodziło, że to trwa, że brak
  • Odpowiedz