Wpis z mikrobloga

W samej europie łącznie z częścia europejską Rosji żyje z 700 mln osób i można mieć jakieś porównanie, albo USA gdzie żyje 330 mln i jak wygląda kraj, a gdyby 1,5 mld dać na w/w tereny to by były zapchane co do m2 a gdzie miejsce na infrastrukture?

@mirko_anonim: proszę ogarnij się. 8 000 000 000 ludzi, gdyby każdy miał metr kwadratowy, daje 8 miliardów m2. To 8000 km2. Zgadnij
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
✨️ Autor wpisu (OP): @Xbzjahvakebdjza To ja wiem, że istnieje system do rejestrowania osób i my ba zachodzie taki system posiadamy. Dlatego USA i kraje europy nie muszą kłamać w statystykach, ale np takie Indie długo, długo nie posiadały takiego systemu, ani obywatele nie mieli żadnego nr PESEL, wiec rząd nie wiedział ile konkretnie jest ludzi 1,5 mld to naprawde sporo, już przy 500 mln jest dość ciasno, a jeszcze
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
✨️ Autor wpisu (OP): @myidioci xD to żeś teraz pojechał miras, to chcesz powiedzieć, że to w Chinach i tylko w samym pekinie jest 8 mld osób? XD i jeszcze chcesz mi wmówić, że mają jeszcze miejsce na drogi? XDDD

Dla przykładu nasza stolica Warszawa pow 517,2 km2, liczba ludności ok 1,7 mln osób. Przy większym ruchu w centrum już jest tłoczno, a co dopiero mówić gdyby w stolicy mieszkało
  • Odpowiedz
@mirko_anonim powiem tak, skoro nie ogarniasz, co napisałem, że cały świat zmieściłby się w Pekinie dwa razy, to wybacz, ale jesteś jakimś przygłupem. I proszę przestań rozmyślać o takich rzeczach bo jest to widać całkowicie poza twoim zasięgiem. Miejsca w samych Chinach jest na kilkadziesiąt miliardów ludzi, gdyby każdy dostał swój 1 ar. Większość świata jest niezamieszkana. Na każdego człowieka przypada na świecie około 18000 m2, czyli 360 mieszkań po 50
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
✨️ Autor wpisu (OP): @myidioci I nie obrażaj parówo, bo ja tu poważne wyliczenia i poważną dyskusje przeprowadzam na portalu ze śmiesznymi obrazkami, na których nie ma śmiesznych obrazków, bo Michał strone popsuł ( ͡° ͜ʖ ͡°)

No właśnie dlatego, że Chiny mają podobną powierzchnie do USA, a zobacz ile w Stanach ludzi mieszka i ile jeszcze Amerykanie mają wolnej przestrzeni, a chińczyków ma być niby
  • Odpowiedz
Dokładnie mirek. Jak te totalitarne kraje jak chiny i indie nie mają takich systemów do rejestracji ludzi jak kraje zachodu, to skąd moga wiedzieć ile naprawde ich jest, a poza tym te 1,5 mld u nich by sie nawet nie zmieściło, to chyba ze maja te 1,5 mld osób, ale nie maja infrastruktury, bo nie starczy miejsca, no i miejsce na pola, a pragne tu zaznaczyć, że teren Chin to głównie sklada
  • Odpowiedz