Aktywne Wpisy
bobsley33 +453
nad__czlowiek +43
#programista15k #programista25k #programowanie #budda
Śmieszą mnie ludzie na udawanych fejk działalnościach, gdzie te firmy jednoosobowe to bardzo słaby zaskowany etat UoP w celu unikania wysokich podatków - ostro się wypowiadają po osobach typu Budda. Nie popieram działań Buddy, ale śmieszą mnie ludzie co sami dymają państwo na podatkach jak sie da i korzystają z faktu, że brakuje czasu i odpowiedniej ilości urzędników co by sprawdzili po kolei każdą działalność jednoosobową B2B pod kątem czy nie ma tam czasem stosunku pracy ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°) - tylko dlatego te osoby są bezpieczne, bo nie ma kto tego sprawdzić
Różni lekarze, prawnicy ale przede wszystkim programiści xD Udawany etat by bulić 12% zamiast 32%. Mało tego, ten cały śmieszny AKUP który pozwala odliczać prawie 50% wartości z 32% podatku to jakiś żart - 99% pracy programisty to
Śmieszą mnie ludzie na udawanych fejk działalnościach, gdzie te firmy jednoosobowe to bardzo słaby zaskowany etat UoP w celu unikania wysokich podatków - ostro się wypowiadają po osobach typu Budda. Nie popieram działań Buddy, ale śmieszą mnie ludzie co sami dymają państwo na podatkach jak sie da i korzystają z faktu, że brakuje czasu i odpowiedniej ilości urzędników co by sprawdzili po kolei każdą działalność jednoosobową B2B pod kątem czy nie ma tam czasem stosunku pracy ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°) - tylko dlatego te osoby są bezpieczne, bo nie ma kto tego sprawdzić
Różni lekarze, prawnicy ale przede wszystkim programiści xD Udawany etat by bulić 12% zamiast 32%. Mało tego, ten cały śmieszny AKUP który pozwala odliczać prawie 50% wartości z 32% podatku to jakiś żart - 99% pracy programisty to
Tradycyjny japoński futon to słodkichsnow.
Cała reszta jest taka sama. Tzn jakiś rdzen, pewnie lateks albo sprężyny i różnią się pozostałymi warstwami.
Ikea jest okej, tylko patykiem nie dotykaj tych najtańszych. To samo Jysk.
Tak w ogóle to chyba olałbym sprężyny czy to kieszeniowe czy bonelowe, bo tracą kształt i spanie na tym to męka.
Lateks odradzam, bo w większości to lateks syntetyczny, a nie naturalny (ten jest drogi i niewiele sklepów go oferuje).
Najlepszy wybór to jakościowa pianka.
@January-zwiedza-szpary: sam niedawno kupiłem materac i łóżko, materac mam z Sensive i pierwsze wrażenia mega pozytywne
@francoisinho
Sprężyny niestety są ogólnie dostępne w gorszych materacach. Imho wynalazek szatana.
Pianka to pojęcie zbyt ogólne. Jaka pianka? PU? Nie jest problemem pianka tylko kleje do łączenia warstw,
Lateks syntetyczny nie jest dobry, ale już pianka poliuretanowa jest ok?
U mnie jest termoelastyczna plus
Jak chcesz naturalnie to zawsze można na sianie, na pewno będzie zdrowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)