Aktywne Wpisy

mirko_anonim +19
✨️ Obserwuj #mirkoanonim
#anonimowe #zwiazki #seks
Pytanie do byłych i obecnych kochanek oraz do niebieskich którzy kochankę posiadają: Po jakim czasie można się spodziewać, że facet zostawi dla was żonę? Czy panowie, w ogóle zamierzacie zostawić swoje żony dla kochanek? Mam tutaj na myśli takie układy, w którym były obietnice wspólnego życia.
Ja obecnie czuję się oszukana i okłamana. Jakiś rok temu w sierpniu weszłam w taki układ. Zakochałam się bez pamięci.
#anonimowe #zwiazki #seks
Pytanie do byłych i obecnych kochanek oraz do niebieskich którzy kochankę posiadają: Po jakim czasie można się spodziewać, że facet zostawi dla was żonę? Czy panowie, w ogóle zamierzacie zostawić swoje żony dla kochanek? Mam tutaj na myśli takie układy, w którym były obietnice wspólnego życia.
Ja obecnie czuję się oszukana i okłamana. Jakiś rok temu w sierpniu weszłam w taki układ. Zakochałam się bez pamięci.

sprzedam_nerke +331
Skąd w ogóle to przekonanie w UE, że trzeba przyjmować jakichkolwiek migrantów? I jednocześnie procedura relokacji pokazuje, że nikt ich do końca nie chce. To może umówić się, że po prostu nie przyjmujemy z automatu nikogo? Na świecie, jakieś 4-5 mld ludzi żyje na gorszym poziomie niż w UE, co gdy wszystkim się zamarzy migracja?
#ue #imigracja
#ue #imigracja

Zastanawiam się, czy to nie jest po prostu zwykły troll, bo chyba nie można mieć aż tak rozoranego mózgu. To jest poziom płaskoziemców, jeśli nie gorzej. W końcu na pierwszy rzut oka Ziemia faktycznie wydaje się płaska, a jak kwestią wyboru mogą być geny, działanie podwzgórza, receptorów chemicznych w mózgu itp.? Dlaczego w ogóle istnieją terapie konwersyjne, samobójstwa z powodu orientacji, jakim cudem on istnieje nwm. w Czeczenii?
#bekazprawakow #bekazpodludzi #neuropa #lgbt
źródło: IMG_20240513_062544
PobierzJak rozumiem dokładnie to samo tyczy się heteroseksualizmu? A ryzyka zawału czy udaru mózgu? Jak rozumiem zbyt niski poziom wiedzy naukowej sprawia dzisiaj, że ludzie umierają na udar, bo sobie tak wybrali, ale jak się rozwinie i będzie można zapobiegać udarom, to magicznie przestanie być wyborem?
Jak w średniowieczu
@Ekspert_od_niczego: Fajnie, ale homoseksualizm sam w sobie nie jest karany (w pewnych krajach), tylko czyny. To nie to samo.
Link poproszę.
Następna rzecz to że mają taki sam zestaw genów wcale nie definiuje tego że będą mieli taką samą ekspresję genów.
Jest cała dziedzina, która się tym zajmuje (epigenetyka).
Bo mogą ale nie muszą współdzielić łożyska i worka owdniowego.
https://fetus.ucsf.edu/twin-pregnancy-complications/
Kolejna rzecz jest taka że monozygotyczne bliźniaki nie współdzielą 100% genów.
https://www.nature.com/articles/s41588-020-00755-1
Nie do końca. Wiem #!$%@? źródło ale agreguje lepsze linki:
https://en.wikipedia.org/wiki/Homosexual_behavior_in_animals
Mało zwierzą ma też monogamiczne heteroseksualne związki z tego co pamiętam to chyba 10% ssaków. Ptaków dużo więcej bo chyba ~90%. Ale najczęściej się łączą na czas do usamodzielnienia
@przemyslenia_z_przyrodzenia: To pokazuje jak #!$%@? masz myślenie. Sądzisz także że geny definiują jaką muzykę będziesz lubił albo jakie filmy ci się będą podobać? To się kształtuję przez sumę doświadczeń i wyborów w życiu.
Co to da skoro już sam napisałeś że to
Plus niekoniecznie za czyny, w III Rzeszy a obecnie w Czeczenii wystarczy jedynie pomówienie sąsiada. A gwarantuję, że na przesłuchaniu czeczeńskiej policji przyznasz się nie tylko do homoseksualizmu, ale i do zamachu na parlament, nieważne, że wszyscy zamachowcy zginęli na miejscu.
Zwłaszcza u bonobo, gdzie homoseksualizm dominuje.
Jest ogrom przypadków gdzie kontakty homoseksualne u zwierząt, nie są tylko skutkiem: bo brakuje płci przeciwnej, bo jest się wyrzutkiem lub gorszego poziomu w stadzie.
Są przypadki gdzie po prostu wybierają osobnika tej samej płci i żyją z nim jak tylko się da.
Nawet gdyby taka równowaga była obserwowalna, to i tak wniosek jaki by się nasunął to "zoboczenie" czyli odstąpienie od ewolucyjnej normy.
Czyli w takim razie biseksualizm jest i nie jest jednocześnie zboczeniem.
Idźmy dalej tym tokiem.
Z perspektywy całej planety, natury, człowiek jest wybrykiem, odstępstwem od reszty zwierząt, gdyż jako jedyny gatunek osiągnął stan cywilizacji technicznej.
Gej może być dawcą nasienia, lesbijka surogatką.
Dodajmy do tego możliwość adopcji przez pary jednopłciowe lub gdy obie lub jedna z osób par hetero jest bezpłodna.
Wtedy jest opcja adopcji dziecka, które straciło rodziców.
Nie da się jednoznacznie uznać czegoś lub kogoś za normalność lub nienormalność.
Np. ile osób jest w pełni zdrowych? nigdy nie mieli żadnej choroby?
Zapewne stanowią mniejszość, więc są nienormalni?
Najlepsze że definicja ma aż cztery różne i to sprzeczne znaczenia.
Zatem nie da się nigdy uznać kogoś lub czegoś za normalne lub nienormalne.