Aktywne Wpisy

NightRock +190
8 lat po premierze Toyoty C-HR chciałem ją mieć. Cholernie podobało mi się to auto.
Dzisiaj mi się udało i to jeszcze mogłem sobie pozwolić na nową generację. Jaram się jak dzieciak. Teraz tylko wyczekać te 2-3 miesiące, aż mi to wyprodukują. Przesiadka z 13-letniego gruza będzie kosmiczna. Zresztą sama jazda próbna to była dla mnie frajdą roku. A, że nie mam za dużo znajomych, to pochwalę się Wam.
#samochody
Dzisiaj mi się udało i to jeszcze mogłem sobie pozwolić na nową generację. Jaram się jak dzieciak. Teraz tylko wyczekać te 2-3 miesiące, aż mi to wyprodukują. Przesiadka z 13-letniego gruza będzie kosmiczna. Zresztą sama jazda próbna to była dla mnie frajdą roku. A, że nie mam za dużo znajomych, to pochwalę się Wam.
#samochody
źródło: chr
PobierzZawiera treści 18+
Ta treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.

Zastanawiam się, czy to nie jest po prostu zwykły troll, bo chyba nie można mieć aż tak rozoranego mózgu. To jest poziom płaskoziemców, jeśli nie gorzej. W końcu na pierwszy rzut oka Ziemia faktycznie wydaje się płaska, a jak kwestią wyboru mogą być geny, działanie podwzgórza, receptorów chemicznych w mózgu itp.? Dlaczego w ogóle istnieją terapie konwersyjne, samobójstwa z powodu orientacji, jakim cudem on istnieje nwm. w Czeczenii?
#bekazprawakow #bekazpodludzi #neuropa #lgbt
źródło: IMG_20240513_062544
PobierzNo zdecydowanie to tłumaczy też homoseksualizm u zwierząt.
I różnice w strukturach mózgu widoczne po śmierci. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC49673/
I efekt braterskiej
Bliźniaki jednojajowe mają często różną orientację i same środowiska homoseksualne też twierdzą że to nie geny ich zmusiły a to ich własne wybory w życiu.
Geny mają taki wpływ na to że będziesz wolał #!$%@? od tzipy jak to że będziesz wolał blondynki od brunetek albo babki z dużym tyłkiem od
@przemyslenia_z_przyrodzenia: No na pewno nie geny skoro geje którzy mają jednojajowego bliźniaka mają zazwyczaj inną orientację niż on. Geny mają wpływ - ale jak pisałem wyżej - tak jak mają wpływ na jakiekolwiek inne nasze upodobania.
@ZenujacaDoomerka: A ile z nich jest "bi" tylko dla atencji i tak naprawdę spotyka się tylko z mężczyznami?
Na pewno nie jest 100% prawdą, że za homoseksualizm jako taki u ludzi odpowiadają jedynie czynniki środowiskowe, natomiast należy pamiętać, że mózg człowieka wykazuje bardzo silną neuroplastyczność i ostatnia "moda" na homoseksualizm jest tego pewnym dowodem.
Twój argument równie dobrze można wytłumaczyć tym, że mężczyźni ze względu na społeczeństwo muszą częściej tłumić swoją orientację. Czyli ilość gejów i bi pozostaje taka sama, po prostu niektórzy tłumią (Coś w rodzaju oszukiwania samego siebie) swoją orientacje, co w przypadku biseksualizmu nie jest takie trudne do utrzymania.
@Ekspert_od_niczego: Hę? h² nie jest miarą kauzalnego wpływu genów.
@Ekspert_od_niczego: Alternatywna teoria to: czynniki rozwojowe -> silniejsza feminizacja mózgu -> środowiskowo regulowany rozwój seksualności. Różnice w anatomii mózgu — pomijając nawet, że na ogół te różnice są wykazane albo u dorosłych, albo post mortem — nie są rozstrzygającym argumentem. Ofc wczesna feminizacja (którą obserwujemy behawioralnie) wskazuje na większą istotność „natury”, ale nie określa konkretnej ścieżki determinacji orientacji. Samowybieranie się w środowisko sprzyjające rozwojowi homoseksualności jest w teorii na stole
@Crocetto: Ani trochę. Wskażesz tych 'ekspertów'?
Z nieustalonych przyczyn raczej niż społecznie.
Nie ma praktycznie żadnego naukowca który twierdzi że w 100% orientacja jest ustalona z góry. Każdy wskazuje mniejszy albo większy wpływ.
Badania bliźniaków jednojajowych chociażby jasno wskazują że to nie ma sensu - bo w znacznej większości wypadków druga osoba z
@masz_fajne_donice: Nie bez powodu napisałem „pomijając geny” i wyłączyłem ten fragment, gdy cytowałem Twoją wiadomość.
@Crocetto: o jednak jest. Bo chodzi tam głównie o genetykę a i warunki są niemal identyczne - przynajmniej podobniejszych już nie da się stworzyć. Więc jeżeli mimo tych samych genów i niemal identycznych warunków nie ma żadnego związku z orientacją to może nie udowadnia ale tworzy bardzo silne przesłanki że czynniki przed porodem stanowią niedużą część czynników do bycia homoseksualistą.
Biseksualizm to nie jest homoseksualizm, pozdrawiam.
W ogóle nie jest
źródło: IMG_20240505_153415
PobierzPassive 41.7
Przez przypadek wkleiłeś wyniki swojego testu na
Które fragmenty DNA odpowiadają za heteroseksualizm, konkretny wzrost, wagę, ryzyko zapadalności na nowotwory? No chyba, że to też nie ma żadnego związku z genetyką. Homoseksualizm ma, wysłałem linka do lektury. https://www.science.org/doi/10.1126/science.aat7693
Zdajesz sobie sprawę, że zdecydowana większość cech fenotypowych człowieka, jest pochodną wpływu genetyki i czynników środowiskowych?