dobry-informatyg
warto? ( ͡° ͜ʖ ͡°)

#programista15k #programowanie #bootcamp
0
  • Najlepsze
  • Wszystkie komentarze
Milo900
Milo900
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
3
Milo900
Milo900
@ly000 @Boska_Klaudia @dobry-informatyg

Patrzcie jeszcze to comarch sam prowadzi swoje bootcampy, platne i potem moze kogos zatrudnia. Zajebisty deal, zarabiasz na szkoleniu i jeszcze masz potem pracownika
1
Milo900
Milo900
@dobry-informatyg dokladnie, tak jakby nagle za miesiac mialo sie nagle otworzyc wiecej firm IT, albo firmy by nagle musialy zatrudniac po 50 ludzi miesiecznie.

Gdzie teraz duze firmy staraja sie zatrzymywac klientow u siebie na dluzej, bo jak sie projekty koncza to nagle cyk 20 ludzi na bencha leci
1
dobry-informatyg
@Milo900: na benchu jest już sporo ludzi, projekty się kończą, a nowych nie przybywa odpowiednio dużo. Pisałem o tym

https://wykop.pl/wpis/76078309/mam-taka-zagwozdke-i-ludze-sie-ze-wykopki-dadza-mi

mam taką zagwozdkę i łudzę się, że wykopki dadzą mi obiektywnie, dobrą radę... albo po prostu jakąś. Zgłosiłem w swojej firmie, chęć zmiany projektu, bo tutaj czuję się już wypalony i chciałbym również spróbować czegoś innego. Niestety, nałożyło się to w czasie z obecną sytuacją na rynku, a później dotarło do mnie info, że w firmie posucha, nie otwierają nowych projektów, a niektóre są kończone. Na benchu z mojego stacku siedzi 80 osób, które czekają na swoją szansę. Proces offboardingu trochę trwa, najpierw trzeba znaleźć kogoś na moje miejsce, wtedy ja zejdę na bench i będą szukać mi projektu ale obecna sytuacja w IT, sprawia że poczułem się nieco niepewnie z moją decyzją i nachodzą mnie kolejne wątpliwości. Uważam, że lepiej mieć projekt, niż go nie mieć, przynajmniej na ten moment. Mam jeszcze dać ostateczną odpowiedź, po majówce, czy chce jednak zostać. Jestem tu leadem, po raz 1 w życiu, więc mam też szansę się uczyć tego fachu, no i spałbym spokojniej. Mógłbym ewentualnie, chodzić sobie na rozmowy do innych firm, bo tak to czuję się jakbym rzucił wypowiedzenie i szukał, a kolejność powinna być inna xD #programista15k #programowanie #pracait

1 plus

więcej
1
Boska_Klaudia
@dobry-informatyg: jak ten kurs się jeszcze opyla (właścicielom oczywiście) to bym w to chętnie wszedł
0
ly000
@dobry-informatyg: dobre, z pomyślunkiem, aż się prawie dałem zapisać.
"może i jest ch*jowo, ale być może kiedyś będzie lepiej",
0
dobry-informatyg
@Milo900: to prawda i co raz częściej jest z opisem, który podkreśla że może i sytuacja jest obecnie #!$%@? ale to się zmieni, bla bla
0
dobry-informatyg
@Milo900: dokładnie tak jest, np. w mojej firmie xD
0
Milo900
Milo900
@dobry-informatyg ale ze zatrudniają 50 osob, czy ze duzo ludzi leci na bencha i szukaja projektow?
0
Milo900
Milo900
@dobry-informatyg aa no to jak firma bedzie miec ludzi powyzej 3 miesiecy na benchu to potem pewnie beda rezygnowac, chyba ze sa dogadani tak ze jak jest na lawce to nie dostaje kasy, albo jakis %, ale grubo generalnie. szukasz czegos generalnie?
0
dobry-informatyg
@Milo900: na razie jestem na etapie odwoływania swojej decyzji o zmianie projektu, za chwile wakacje i mam dosyć stresów. Chcę odpocząć i ustabilizować swoją sytuację, a z czasem wymknąć się z tego gówna w kontrolowany sposób, na swoich zasadach. Trochę to potrwa ale na pewno będę szukał, kiedy będę pewny, że mam stabilną sytuację tutaj. Moja ostatnia rozmowa, odbyła się kilka lat temu, więc to też tworzy pewną barierę psychologiczną,
0