Wpis z mikrobloga

Cześć Mirki, jakby mógł ktoś wyjaśnić. Czemu ludzie tak hejtują opla? Mam wrażenie, że jadą po nim bardziej niż po vw czy nawet wyrobach samochodopodobnych dacii ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#motoryzacja
  • 13
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@SzamanMateusz: to w większości miłośnicy starych wieśwagenów i innych pełnoletnich bmw.
Ople idealne nie są, ale (przynajmniej te starsze) oferują fajny kompromis między tym, co oferuje auto, a kosztami serwisu.
  • Odpowiedz
@SzamanMateusz:

Kiedyś rdzewiał bardzo i tak zostało. Poza tym jest bezpłciowy mam wrażenie. I to bardziej niż vw co jest czymś wyjątkowym.

Chociaż nie wiem, ja hejtuje tylko audi xD.
  • Odpowiedz
@SzamanMateusz miałem asterke 2 z 2000 roku i to było najlepsze posiadane przeze mnie auto. Kultura pracy zerowa, ale polska zjechana wzdłuż i wszerz bez żadnej awarii. Paliło tyle co nic, zdarzało mi się się tym 1.7 dti zjechać poniżej 5 litrow. Jakbym teraz mógł kupić tego opelka, tylko z klimatyzacja to bym się nie zastanawiał.
  • Odpowiedz
@SzamanMateusz: Ople są brzydkie, drogie i kijowe. Jak tam przejechałem się insignia nowaninstara to zachodzę w głowę jakim beztalenciem za kółkiem trzeba być żeby jeździć tak źle prowadzącymi się samochodami
  • Odpowiedz
  • 0
@SzamanMateusz jeździłem kiedyś crosa B w pizzerii przeżyłem nawet kolizję bez zapiętych pasów i wyszedłem cało gość mi wymusił. Wersja Świg szyber dach i silnik 1.4 rocznik 93 złoty to był wóz. Ogólnie cóż tym dalej w las tym gorzej. Astra za czasów gm te ochydne wnętrza dzisiaj opel jest w rękach Peugeota i nie wróżę już nic dobrego tej marce.
  • Odpowiedz
@SzamanMateusz: nie wiem ale się domyślam.
Mamy w firmie dla dyrków insignie które piją 2l oleju na 1000km ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Wg serwisu wszystko w normie bo nowe i przy przebiegu ~50tys powinny przestać no ale mają już po 80 pare i ciągną dalej zdrowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
Czemu ludzie tak hejtują opla? Mam wrażenie, że jadą po nim bardziej niż po vw czy nawet wyrobach samochodopodobnych dacii ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@SzamanMateusz: ale opel z czasów GMa był gorszy od dzisiejszej dacii, a kosztował tyle co różne vagi czy inne peżoty. Pewnie dlatego.
  • Odpowiedz
@SzamanMateusz: miałem dwa. Jednego ciągle mam i o każdym mogę wiele złego powiedzieć ale i dobrego tez by sie cos znalazlo
Ogólnie mieli statsznie c-----e silniki które biorą olej oraz wysoka awaryjność. Każdy kto miał opla z ludzi co znałem to bral olej
Nie ważne czy to było auto kilkunasto letnie czy kilku letnie. I ogonie każdy narzekał.
  • Odpowiedz
@SzamanMateusz:

mam porowanie bmw z oplem corsa mojej mamy. oba auta nastoletnie bmw nawet rok starsze.
w oplu: na 4 kratki nawiewu z przodu w 2 juz sa wylamane plastikowe "blaszki" do ustawiania kierunku nawiewu. a przeciez nikt w to mlotkiem nie napieprzal.
szyba paruje jak skuwysyn szczeglonie chwile po odpaleniu, sprawdzane miliard razy czy jest gdzies woda i nie ma w srodku nigdzie. taki design z-----y
w oplu wykladzina podlogi jest
  • Odpowiedz
specjalnie nie porownuje silnikow czy jakich wlasciwosci jezdnych tylko cechy typowo uzytkowe.

@WykopanyDzon: no ale za to BMW w salonie można było sobie pewnie kupić 4 corsy, także dzięki za porównanie captain obvious.
  • Odpowiedz