Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 58
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Nie ma chyba bardziej żałosnego widoku jak dorosły facet płaczący w internecie ze strachu przed wstąpieniem do wojska.

@daeun: jest, widok twoich wpisów ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Trytokiss: To nie "Państwo" rozkręca inby które kończą się wojnami, tylko politycy. Do wojska i w konsekwencji na front powinni iść ci którzy są za daną sytuację odpowiedzialni, niech się sami leją a nie będą kombinować, a potem nas na front "bo to poświęcenie na które są gotowi".
  • Odpowiedz
@daeun: Wiem, że to bait, ale odpiszę dla innych. Jest wiele bezpośrednio istotnych dla społeczeństwa prac - ściganie przestępców, udzielanie pomocy medycznej, wywożenie śmieci. Do tych zadań są dedykowani ludzie: policjanci, ratownicy medyczni, śmieciarze itp. Jeśli jest za dużo śmieci do wywiezienia to podnosimy opłaty i zatrudniamy więcej ludzi, a nie organizujemy łapanki "ochotników" do wywożenia. W przypadku wojska jest profesja, która nazywa się "żołnierz zawodowy" i jeśli żołnierzy brakuje,
  • Odpowiedz
@czaro-net: problemy z czytaniem masz?komu ty to tlumaczysz?czy ja cokolwiek napisalem takiego,zebys w ten sposob do mnie odpisywal?Wrecz odwrotnie - zakpilem z pomyslu pojscia na wojne za panstwo majac na mysli dokladnie to,co sam napisales.Isc i ginac bo polityk tak sobie wymyslil ? nigdy w zyciu, niech on idzie
  • Odpowiedz