Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 58
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Prawdziwy mezczyzna, ojciec, katolik doskonale rozumie jakie ma powinnosci wobec panstwa, które zapewnia mu ochrone granic, opieke medyczną czy edukacje jego dziec

@daeun: Co ty chlopie pieprzysz. To zuyebane panstwo zabiera mi pieniadze na czyjes 800+ albo laptopy i kredyt 0%, a ja nawet nie moge sie dostac na leczenie nfz bo takie kolejki. I ejszcze mam bronic czyichs granic? xDDD
  • Odpowiedz
@Phallusimpudicus: Co Ty chcesz rozwiązywać? Problem nie dotyka wyłącznie Polaków. Tu potrzebna jest zmiana myślenia o wojskowości w kontekście całej ludzkiej populacji. Zmiana myślenia o wojsku.
Nie zgodzę się z Tobą odnośnie walki, bo właśnie zdaje się popierasz ten system.

@daeun Każdy z nas płaci podatki, przechodzi przez edukację i dokłada się do budowania gospodarki. Są to wystarczające powinności wobec państwa. Pobór zawsze był i jest w historii ludzkości
  • Odpowiedz
@daeun: od kiedy bycie katolikiem jest wykładnią czegokolwiek? I jeszcze wspominać o żonie posła pisu, która szuka atencji. Nie na darmo ma łatkę patocelebrytki ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)
  • Odpowiedz
@scriptkitty: Prawica prawicy nierówna, a konserwatyzm ≠ prawica.
Są kraje konserwatywne które nie mają poboru czy w ogóle wojska. O dziwo to właśnie w państwach progresywno-lewicowych masz właśnie pobór.

@LemurChmur: Podobnie jak z tymi śmieciami to można stwierdzić o straży pożarnej, a przecież ta jest obowiązkowa w niektórych krajach.
Wyrzucanie śmieci i praca śmieciarza ma się jednak nijak do pracy na rzecz społeczeństwa bo to powinność każdego by nie
  • Odpowiedz