Jak ja się cieszę, że Francja będzie krajem najdłużej oferującym dopłaty do zakupu aut elektrycznych, mimo dużej sprzedaży. EDF tylko tej zimy, na obniżeniu importu podczas szczytów zapotrzebowania dzięki taryfom, z których korzysta kilkaset tysięcy właścicieli EV zyskał więcej, niż koszt tych dopłat. Nie mówiąc już o innych korzyściach. Ceny w hurcie lecą, na ładowarkach też. Zaraz spadną dla gospodarstw, mimo że nie ma już żadnego wsparcia. Polacy zaraz będą bulić 2 PLN/kWh i rzucać się o auta elektryczne i OZE xD
Czy ty sugerujesz że zwiększenie konsumpcji prądu = zmniejszenie cen prądu? Dziwny kraj masz
Czy ty nie umiesz czytać, gdzie ja napisałem o zwiększeniu? Raczej zmniejszeniu w szczytach. I tak, używanie urządzenia które i tak musisz utrzymywać jest tańsze, gdy z niego korzystasz. W nocy zapotrzebowanie spada ale nikt nie gasi elektrowni o 22 jak widzę wiele osób tu myśli, chodzą sobie na niższych obrotach i czekają aż ludzie
@dzem_z_rzodkiewki: zwłaszcza z atomu, gdzie koszt paliwa na MWh jest poniżej 1€ a całe koszty generuje budowa i utrzymanie. Więc czy sprzedasz 100 MWh czy 200 MWh koszt masz praktycznie ten sam, ale przychód 2x większy. Naprawdę trzeba takie rzeczy tłumaczyć?
@PiotrFr: Niedość że pasożytująca na podatnikach, to dodatkowo napędzasz niewolnictwo w krajach trzeciego świata. Takie ilości kobaltu wydobywanego rękami dzieci by zrobić baterie do modnego samochodu? Ohydne.
Polacy zaraz będą bulić 2 PLN/kWh i rzucać się o auta elektryczne i OZE xD
#motoryzacja #samochodyelektryczne #tesla
@PiotrFr: Czy ty sugerujesz że zwiększenie konsumpcji prądu = zmniejszenie cen prądu? Dziwny kraj masz
Czy ty nie umiesz czytać, gdzie ja napisałem o zwiększeniu? Raczej zmniejszeniu w szczytach.
I tak, używanie urządzenia które i tak musisz utrzymywać jest tańsze, gdy z niego korzystasz. W nocy zapotrzebowanie spada ale nikt nie gasi elektrowni o 22 jak widzę wiele osób tu myśli, chodzą sobie na niższych obrotach i czekają aż ludzie
@PiotrFr: to dobrze, mniej będzie piekło jak będzie lubrykant ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Czekam na podpalenie
No na pewno nie twoich xD
Jeszcze mam 3000€ do odzyskania więc biorę drugie ( ͡° ͜ʖ ͡°)