Wpis z mikrobloga

#nieruchomosci

Mirunie, orientujecie się mniej więcej ile będzie kosztować wykończenie mieszkania 53m w takim stylu mniej więcej? Nie muszę mieć super materiałów, wystarczy mi żeby było nowocześnie i estetycznie i dało się mieszkać. Złote klamki i wszystko top tier nie jest potrzebne xd
pysznewpierdalator - #nieruchomosci 

Mirunie, orientujecie się mniej więcej ile będz...

źródło: Screenshot_2024-04-19-16-43-41-550_com.miui.gallery

Pobierz
  • 16
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Przy założeniu, że nie bawisz się w robola, nie masz wujka-budowlańca, co zrobi za flaszkę etc. to okolice 180k, jeśli będziesz oszczędzał na materiałach i weźmiesz dziadowskie meble (na Twoich przykładach są dziadowskie).
  • Odpowiedz
@pysznewpierdalator: ja dopiero co skończyłem wykańczać mieszkanie 53 m w Trójmieście. Materiały zawsze brałem droższe, drzwi 2.5 sztuka, panele 11k kto kuchnia od stolarza i wyszło 105k, kanapa8k , łazienka od góry do dołu w kaflsch 170 zł za metr. Nie słuchaj wykopków którzy mieszkają z mamą albo kupują wszytko bez researchu. Jak bym chciał zrobić to metrialami że sredniej Polko to z 60-70k by starczyło.
  • Odpowiedz
@pysznewpierdalator: Moim zdaniem nie mniej niż 120-140 tysięcy. Brat wykańczał ostatnio trochę mniejsze mieszkanie w podobnym standardzie - zabudowa stolarską w kuchni, łazience, szafy na wymiar, niezła armatura, podłoga drewniana 12k, oświetlenie itd. to wyszło trochę ponad 100k. A na wielu rzeczach mial promocje lub dobre rabaty.
  • Odpowiedz
@pysznewpierdalator: Znajomemu wykanczali w podobnym, nowoczesnym stylu w zeszlym roku. Licz minimum 3000 za m^2, czyli 159k. minimum. Tylko pamietaj ze to jest bez mebli do pokojow. Licz tylko podlogi (drewno da rade zamiast paneli), sufity, sciany, kuchnia w zabudowie i cala lazienka - glazura, ceramika itp. To tez przy zalozeniu, ze nie bierzesz calej firmy i nie korzystasz z uslug architekta/dekoratora wnetrz.
  • Odpowiedz
@pysznewpierdalator:

W tym mieszkaniu nie ma nic premium, może poza półką na wymiar pod lustrem czy szafkami na wymiar w łazience ( ale blat wygląda średnio ), czy wymiana grzejnika w łazience na dekoracyjny.

Oświetlenie to novodworski i jak najbardziej polecam bo wygląda premium a jest tanie. Dużo punktów świetlnych, a to też kosztuje w wycenie ekipy.

Ale jak Warszawa i chcesz mieć porządnie zrobione z pomocą projektanta to i
  • Odpowiedz