Wpis z mikrobloga

@unlucky_: Niby śmieszne, ale faktycznie ten socjal na dzieci jest spory. A wymieniłeś tylko mały % tego co można dostać, jeszcze jakieś pieniądze po ukończeniu roku życia, ulga 4+, po ukończeniu 1 roku życia dostaje się jakieś pieniądze, jeszcze jakieś karty dużej rodziny ze zniżkami.
  • Odpowiedz
ja pisze o tym, co słyszę od starających się/ późnych rodziców bo pytanie w poście jest czy opłaca się robić dziecko.

@sameowoce: a ja piszę że się nie opłaca, duże koszty a satysfakcja nie gwarantowana
Dzieci były rentowne w czasach jak się miało duże pole i trzeba było robić
  • Odpowiedz
@Czysto: Bardzo mało ludzi może żałować posiadania dzieci, bo mogą bać się przyznać, że jest inaczej.
A do benefitów - karta dużej rodziny jest przy trójce dzieci i można ją wyrobić nawet, jeśli te dzieci są dorosłe albo któreś zmarło. Ważne, aby była ich trójka.
  • Odpowiedz
@xXxPu55ySl4y3RXxX powoli znow się zaczyna opłacac, tyle socjalu dajo, bo z demografia tragedia. Ale to się opłaca, bo z guwniakami żyje się łatwiej, wystarczy je spłodzić i mieć #!$%@?. Nie opłaca się, jeśli chcesz je wychowac na człowieka.
  • Odpowiedz
A zaraz potem chlip chlip, mam depresję, stany lękowe, fobie społeczne, a korek wypiertala mi z frustracji seksualnej.

@moll: Opisujesz dzieciatych?
  • Odpowiedz
@cyk21: nie chodzi o to by leczyły (to tak głupie, jak robienie z dziecka plasterka na rozpadający się związek), tylko o to, że brak najbliższych, partnera, dzieci, powoduje że łatwiej wpaść w depresję czy inne takie. O to mi chodziło
  • Odpowiedz