Aktywne Wpisy
Meregle +1217
~70% kasjerów chce pracować w niedziele w zamian za podwójne wynagrodzenie. Odsetek chętnych przy 2.5x wyższym wynagrodzeniu byłby pewnie jeszcze większy. Trzeba skończyć z tym debilizmem i przywrócić handel w niedziele.
#polska #handel #niedzielahandlowa #gospodarka #ekonomia
#polska #handel #niedzielahandlowa #gospodarka #ekonomia
Rudy_ +102
Czy podpierdzielić znajomych do skarbówki o IPBoxa?
Jestem sfrustrowany tym, jak przedsiębiorcy w polsce łatwo "omijają" system podatkowy i uchodzi im to na sucho.
Weźmy takiego IPBoxa, którego używają programiści. Ja od kilku lat jestem na liniówce i płacę uczciwie 19% podatku.
Spora część moich znajomych mówi, że jestem frajerem i zamiast przejść sobie na IPB, to siedzę jak ten debil i płacę uczciwie.
Przypominam, że ulga powstała dla tych, którzy prowadzą
Jestem sfrustrowany tym, jak przedsiębiorcy w polsce łatwo "omijają" system podatkowy i uchodzi im to na sucho.
Weźmy takiego IPBoxa, którego używają programiści. Ja od kilku lat jestem na liniówce i płacę uczciwie 19% podatku.
Spora część moich znajomych mówi, że jestem frajerem i zamiast przejść sobie na IPB, to siedzę jak ten debil i płacę uczciwie.
Przypominam, że ulga powstała dla tych, którzy prowadzą
@xXxPu55ySl4y3RXxX: nawet 800+
3x 800 + bk0% = mieszkanie za darmo
@unlucky_: Utrzymanie dzieci to też darmowe (ciuchy, transport, przybory, czas, edukacja, pożywienie...)?
Dla zaspokojenia potrzeby więzi i przynależności najlepsze będą kaktusy
A zaraz potem chlip chlip, mam depresję, stany lękowe, fobie społeczne, a korek wypiertala mi z frustracji seksualnej.
Ale tak - w tych czasach więzi międzyludzkie się nie opłacają, są nieekonomiczne dla egocentryków
@sameowoce: po 40 to dzieci są już dorosłe albo prawie, i mało im się chce spędzać czas z rodzicami, więc lepiej mieć na ten czas coś do roboty z sobą i nie wisieć na dzieciach
@sameowoce: o tym że jak dzieci są dorosłe, to jako rodzic zachowujesz się generalnie tak, jakbyś nie miał dzieci - one robią swoje, ty robisz swoje. Mieszkacie oddzielnie, na wakacje jeździcie oddzielnie itd
Więc powiedzenie że po 40 jakieś żale ci się odpalają że nie masz dzieci, jest tylko aktualnie dla starych babć które muszą ingerować i żyć życiem swoich dorosłych dzieci, a normalni ludzie cieszą