Wpis z mikrobloga

hmm no ale Mazurek ma rację- Martin Luther King propagował opór bez agresji i na pewno bez aktów terrorystycznych, był powszechnie szanowany. Nie wiem skąd ona to wzięła, że był nazywany terrorystą, był pastorem powszechnie szanowanym nawet przez przeciwników politycznych

@djtartini1: widzę, że mazurek kaczynskiego ma.konto na wypoku xD
  • Odpowiedz
@LordAxe82: Cóż, nie robi to z niego pisowca, ale nieudolne bronienie tego programu w programie - o dziwo - z Stanowskim już tak. Tak samo robienie loda pisowcom w RMFie. Kłamię co do Zero? Oglądam każdy ich odcinek żeby właśnie wyłapywać te ich nieudolne manipulacje, więc wiem dokładnie.
  • Odpowiedz
No i nadal twierdzę, że ona pomyliła go z podobną postacią- Malcolmem X, który faktycznie był terrorystą. Sprawa zresztą nieistotna.

@djtartini1: Coś mi się nie chce wierzyć, żeby dziewczyna znała Malcolma X.

Znalazłem jeszcze coś takiego w sprawie MLK:

12 kwietnia 1963 roku, podczas gdy Martin Luther King przebywał w więzieniu w Birmingham z powodu demonstracji, ośmiu wybitnych duchownych z Alabamy opublikowało oświadczenie w lokalnych gazetach, w których wzywali czarnych do
  • Odpowiedz
@pozdroxxx666 no nawet oststnio zwrócił się do bosaka per "niedoszły prawnik" czy coś takiego, sugerując, że po zaczęciu studiów już powinien był się znać na prawie, więc nie wiem co cię tak boli
  • Odpowiedz
Powszechnie szanowany?!?!!? Przecież USA go zabiło xDDDDD lol

@igor0906: USA go nie zabiło, technicznie zabił go jeden koleś, a prokurator chciał kary śmierci dla zabójcy. Policja i FBI z dręczenia MLK przeszłą do jego ochrony, ale i tak nawalili przez kampanię nienawiści, którą samą wcześniej nakręcili (no dobra może w tym sensie USA go zabiło pośrednio). No dobrze- może nie szanowany przez wszystkich- ale daleko było od uważania go za terrorystę.
  • Odpowiedz
@LukaszN: oj jej nie zesrajcie sie - zatem idźcie zakładać na polach niemieckie elektrownie wiatrowe - nawiniacy - pragmatyzm to dla Was mistycyzm - niestety ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@djtartini1:

Martin Luther King propagował opór bez agresji i na pewno bez aktów terrorystycznych

Protesty ruchu praw człowieka za czasów MLK były traktowane tak jak dziś traktowane jest BLM, tutaj przykładowy komiks propagandowy z tamtych czasów:

https://static1.cbrimages.com/wordpress/wp-content/uploads/2020/09/martin-luther-king-cartoon-criticism-written.jpg?q=50&fit=crop&w=750&dpr=1.5

sugerujący, że te protesty oznaczają wandalizm i rozróby

był powszechnie szanowany.

nie, nie był, wręcz przeciwnie, był dosłownie najbardziej znienawidzoną osobą w USA swego czasu.

Wraz z rozwojem swojej działalności coraz bardziej zniechęcał do
ShadyTalezz - @djtartini1: 
Martin Luther King propagował opór bez agresji i na pewno...

źródło: martin-luther-king-cartoon-criticism-written

Pobierz
  • Odpowiedz