Wpis z mikrobloga

@Notes No tak wiadomo ludzie chca tylko na Złotej w Warszawie dlatego ich nie stac.
Sek w tym, ze wszystko co mozna nazwac jeszcze Warszawa a nawet miastami przyleglymi to 10k+ z metra minimum.
Co ma np począć rodzina, ojciec kierowca ZTM, matka nauczycielka w podstawowce i berbeć, hmm? 2/3 pokoje obecnie to zakup na zadupiu za minimum 600k.
  • Odpowiedz
@Notes a i zeby nie bylo, jestem liberałem i jedyne czego wymagam to braku ingerencji państwa w rynek, a robi to juz ktorys raz z wiadomymi efektami
  • Odpowiedz
Co ma np począć rodzina, ojciec kierowca ZTM, matka nauczycielka w podstawowce i berbeć, hmm?

@loczyn: Ile to ja widziałem na wykopie westchnień do tego jak to za PRL było dobrze. No to może niech stosują rozwiązanie z tamtych czasów. Taka rodzina może mieszkać z rodzicami, któregoś z młodych małżonków (σ ͜ʖσ)

• Odpowiedz
przecież dziś nikt nikogo nie zmusza do pracy, kupowania mieszkań itp. Jak ktoś chce, może sobie zyc jak jaskiniowiec . Wielu zresztą tak żyje:]

@kubako: Las prywatny albo państwowy i zakaz "kłusownictwa", rozpalenie ogniska w lesie -> więzienie. Nie żartuj. Od momentu gdy ludzie osiedli w jednym miejscu, pojawili się przywódcy, nie ma mowy o powrocie do natury.
  • Odpowiedz