Jestem za cienki w Wordpressie (i programowaniu ogólnie), a kolejny pobrany plugin ma to co chcę, ale tylko w płatnej wersji pro.
Chciałbym mieć zawsze dostęp przez internet do pewnych instalek i plików, które często wykorzystuję, by nie szukać ich od nowa za każdym razem lub nosić na pendrive. Dlatego probuję na swojej stronie/wizytówce zrobić podstronę z listingiem plików, które mam danym katalogu na serwerze i dostęp do tej podstrony zabezpieczyć hasłem.
Jest coś darmowego do wykorzystania w tym rozwiązaniu lub można to ogarnąć jakąś prostą stroną, której wzorzec ktoś opublikował? Proszę o pomoc.
@gjon: Hasło do wpisu jest dostępne domyślnie w wordpressie. Przez ftp utwórz sobie w wp-content/uploads/ katalog o losowej nazwie (najlepiej bez spacji, polskich znaków i znaków specjalnych) i wgraj do niego pliki. Na koniec utwórz wpis ograniczony hasłem i wstaw do niego linki kierujące do plików w tym losowym katalogu.
@gjon: Możesz zrobić własny szablon do tego wpisu. W szablonie zamiast treści wstawiasz https://www.php.net/manual/en/function.opendir.php#73085 (jako dir wskazujesz prawidłowy katalog, jako rozszerzenie podmieniasz .html na .zip oraz 5 na 4). Samo sobie będzie robić listę plików.
Mega udany debiut, nie mogłem zrobić nic lepiej, nie mogłem być tego dnia wyżej, sprawiedliwie oceniony. Życiowa forma, waga 6kg większa niż 1,5 roku temu, czyli 4kg czystej masy mięśniowej dobudowane rocznie uśredniając.
Chciałbym mieć zawsze dostęp przez internet do pewnych instalek i plików, które często wykorzystuję, by nie szukać ich od nowa za każdym razem lub nosić na pendrive. Dlatego probuję na swojej stronie/wizytówce zrobić podstronę z listingiem plików, które mam danym katalogu na serwerze i dostęp do tej podstrony zabezpieczyć hasłem.
Jest coś darmowego do wykorzystania w tym rozwiązaniu lub można to ogarnąć jakąś prostą stroną, której wzorzec ktoś opublikował? Proszę o pomoc.
#wordpress #wordpressdlapoczatkujacych #wordpressplugins #pomocy
Tych plików będzie tam na początku kilkadziesiąt, a później spokojnie przebiją setkę i szczerze mówiąc liczyłem na automatyzację tego działania.
Myślę o czymś tak banalnym jak np. ta strona z instalkami firmy Insert: https://ftp.insert.com.pl/pub/
Jakoś tak wewnętrznie czuję, że chodzi tu tylko o ustawienie odpowiedniego dostępu do folderu lub sposobu wyświetlania jego zawartości.