Wpis z mikrobloga

#aborcja #polityka #sejm #bekazpisu #neuropa #4konserwy
nie wierzę, że są ludzie przeciwni aborcji jak w 90% cywilizowanych krajów normalnie możesz dokonać aborcji bez podania przyczyny w pierwszych tygodniach ciąży xD nie ogarniam tego po co ta walka zamiast to wprowadzić normalnie i dać każdemu wolny wybór i mieć to już raz na zawsze za sobą. Najlepiej urodzić niechciane dziecko i potem zdziwienie że nieszczęśliwe rodziny rozwody i tag przegryw pełen przegrywów.
  • 81
ale mowa była jak rozumiem o państwach 'zachodnich'

@Towarzysz_Pawulon: Była mowa o pojedynczych stanach USA, bo to jedyny przykład który pasuje do twojej tezy. Ty uznałeś Japonię, czy takie UK za konserwatywne, a nie są to kraje w których aż tak trudno o aborcję.

Korea Płd to obecnie aborcyjny bałagan prawny od 2 lat, więc kiepski przykład

@Towarzysz_Pawulon: A Japonia to kraj, w którym wystarczy przejść się kilka razy do
@dzkeson:

Mogę zdychac pod plotem ale zdycham sobie sam i nikt wiecej na tym nie cierpi

Tymczasem odbierasz prawo rodzicom do decydowania o swoim losie w przypadku, kiedy o człowieku nie ma jeszcze mowy.

To jest brak konsekwencji. Ale czegóż ja się spodziewałem?
@smilealittlebit leming to genialne słowo w kontekście zmian politycznych, dużo lepsze od 'lewaków' gdyż obecnie lewacy praktycznie politycznie nie istnieją ani w Polsce ani w USA

Leming symbolizuje liberała czerpiącego cały światopogląd z liberalnych mediów gardzącego problemami robotniczo-rolniczych warstaw które to kiedyś były motorem napędowym lewicy
@smilealittlebit: tak, jeżeli czyjeś decyzje mają mieć wpływ na czyjeś zdrowie/życie. Tak samo odbieram komus prawo do znęcania się nad zwierzętami, na tym polega cywilizowany i humanitarny kraj.
@dzkeson: gratuluję podejścia do zwierząt, ale w przypadku aborcji do 12 tyg ciąży, nie ma mowy o człowieku. W pewnym okresie rozwoju płodu, aborcja staje się bardziej skomplikowana moralnie, i ja np nie postulowałbym legalizacji aborcji na żądanie po 12 tyg ciąży. Natomiast jeśli chodzi o zagrożenie życia matki, to stety lub niestety, trzeba wybierać między większym, a mniejszym złem, i w mojej ocenie, życie osoby już narodzonej jest ważniejsze.
gratuluję podejścia do zwierząt, ale w przypadku aborcji do 12 tyg ciąży, nie ma mowy o człowieku. W pewnym okresie rozwoju płodu, aborcja staje się bardziej skomplikowana moralnie, i ja np nie postulowałbym legalizacji aborcji na żądanie po 12 tyg ciąży. Natomiast jeśli chodzi o zagrożenie życia matki, to stety lub niestety, trzeba wybierać między większym, a mniejszym złem, i w mojej ocenie, życie osoby już narodzonej jest ważniejsze.

@smilealittlebit: Bo?