Wpis z mikrobloga

@lunga wrzucasz wszystko, zamykasz i otwierasz jak jest gotowe. Żadnych szumowin czy coś. Żeby był klarowny to ważne, żeby po skończeniu nie otwierać zaworu z parą tylko odczekać aż ciśnienie samo opadnie, co wydłuża czekanie o około 15 minut.

Na talerzu nie jest klarowny bo wbiłem jedno rozbełtane jajko ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Edit. 15 minut to taka trochę ściema marketingowa. 15 minut preheating jeśli wlejesz ciepłą
  • Odpowiedz
@johny-kowalski: Dzięki za wyjaśnienie. Bo już myślałem, że mój szybkowar jakiś z-----y bo po 15 minutach (z zalaniem wrzątkiem i spuszczeniem ciśnienia) mam twarde mięso.
  • Odpowiedz
@lunga wrzątkiem nie zalewałem nigdy bo aż tak mi się nie spieszyło. następnym razem dla testu zaleję wrzątkiem, ustawię na 10 minut gotowanie i zrzucę ciśnienie na szybko - zmierzę ile to w sumie wyszło, sprawdzę czy kurczak jadalny i zawołam ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz