Wpis z mikrobloga

@zielonzielon: dosłownie najgłupszy, niedziałający argument w temacie aborcji i łatwo go obalić stosując jego konstrukcję do innych sytuacji:

Jak ktoś jest przeciwnikiem zażywania heroiny, to niech sam jej nie zażywa.
Jak ktoś jest przeciwny temu by można było kogoś zastrzelić bezkarnie na ulicy, to niech sam do nikogo nie strzela.
Jak ktoś jest przeciwny wnoszeniu broni do sejmu, to niech sam jej nie wnosi.
@d4wid: potrzebne źródło

@Kaeltas: #!$%@? typie, jakie ty chcesz źródło, jak w ich religii aborcja to grzech?

masz tutaj wystąpienie Kariny Bosak, wskaż mi odwołanie do religii:

Dzięki, ale nie interesuje mnie opinia baby co pracuje w Ordo Szuris, które jest finansowane przez Kreml
W takim razie dlaczego za zabicie dziecka grozi dożywocie, a za aborcję max kilka lat

@Lambo994: Bo od wielu lat rządzą kukoldy. Nawet straszny katotalibański PiS by tego nie zmienił, bo by się bali burzy, jaka potem by nastąpiła, a na ogół nawet nie chcą.

Czemu chrzci się dzieci po narodzinach, a nie zapłodnieniu? Czemu 800+ obowiązuje od urodzenia dziecka, a nie pierwszego miesiąca ciąży?

@Lambo994: A jak wyobrażasz sobie
jakie ty chcesz źródło, jak w ich religii aborcja to grzech?

@d4wid: pytałem o źródło tej "statystyki", że to właśnie powody religijne są najczęstszą przyczyną bycia przeciwko aborcji.

Dzięki, ale nie interesuje mnie opinia baby co pracuje w Ordo Szuris, które jest finansowane przez Kreml

ale ja cię nie zachęcam do wsłuchiwania się w jej poglądy, jedynie chciałem, żebyś wskazał w jej wypowiedzi coś co poprze twoje twierdzenie

i tutaj wchodzą
@neuromanta: czyli jakbyś miał tatusia, który korzysta z wdzięków rzeczonych pań, to byłbyś szczęśliwy z dodatkowego rodzeństwa xD

Ale bardziej jest uzasadnione dla narodzonego dziecka, z którym się wiążą duże wydatki.

ale dlaczego? bajtel w brzuszku potrzebuje kwasu foliowego, witamin, dobrego jedzenia. i co z imieniem, nazwiskiem i peselem? to wygodnie pominąłeś?

tak

i ty chcesz się wypowiadać w społecznych sprawach, jak ty pojęcia zielonego o tym nie masz?
imo jest różnica między byciem człowiekiem a posiadaniem osobowości prawnej.

@neuromanta: no jak to? przecież zarodek niczym się nie różni od urodzonego dziecka, więc powinien "grać" na takich samych zasadach.

Ale wszelkie ciąże powinny być rejestrowane raczej.

bo?

ableizm

@neuromanta: no tak, a co? masz problem? człowiek z iq 40 też nie ma nic mądrego do powiedzenia. różnica między nim a tobą jest wyłącznie taka, że potrafisz złożyć słowa w
@Cadfael:

ja nie mam sraki z tego powodu, ale ciebie z jakichś przyczyn temat boli

Przecież to ty reagujesz emocjonalnie i rzucasz obelgami na oślep. Jeśli kogoś temat boli, to właśnie ciebie.
Zwyczajnie zwracam uwagę na najprostsze fakty, a ty wyskoczyłaś do mnie z obelgami, jak gdyby te obelgi miały cokolwiek w temacie rozmowy zmienić. Nic twoje obelgi nie zmieniają #takaprawda
@Cadfael: Czyli masz srakę z tego powodu i stosujesz przeniesienie psychologiczne, i pomawiasz mnie o coś, co wyłącznie ty robisz.

bo banda nic nie wartych pryszczy rości sobie prawa do mojej macicy

Nie. To ty rościsz sobie prawa do odbierania życia ludzkiego. Twojej macicy nikt ci nie zabierze, nie musisz się bać. Nikt nie postuluje, aby cię wykastrować. Prędzej aborcja doprowadzi do kastracji albo bezpłodności - na jedno wyjdzie.
Twojej macicy nikt ci nie zabierze, nie musisz się bać

@Nemayu: o bóg zapłać łaskawy, biały panie xD niestety, niechciani lokatorzy też nie mają prawa do MOJEJ macicy, więc mają do gadania mniej więcej tyle co ty

a, no i w tym chlewie kobieta nie może sobie podwiązać jajowodów, podczas, gdy chłop nasieniowody może ¯\(ツ)/¯
Tak samo głupie jak:

"Jak ktoś jest przeciwnikiem kradzieży to niech nie kradnie"

@buont: Nie masz racji. Jeśli prawo pozwoli na kradzież to nikt nie okradnie SIEBIE, tylko ewentualnie CIEBIE. Jeśli prawo pozwoli na robienie aborcji to nikt nie wykona aborcji TOBIE bez twojej zgody. Przymuszenie do jakiegokolwiek czynu wbrew twojej woli jest niezgodne z prawem.
@Cadfael: To ich nie wciągaj do macicy, to ich tam nie będzie. Najpierw rozkładasz nogi, a później coś gadasz, że nikogo nie zapraszałaś ( ͡° ͜ʖ ͡°)-