Wpis z mikrobloga

@OlaKordasOfficial: Ja też lubiłem tortex i bardzo ciężko mi było się przerzucić na inny. Próbowałem wielu, ale właśnie często przeżywałem zawód bo inne smakowały jak koncentrat pomidorowy. W końcu ktoś podsunął mi roleski premium i jest zajebisty, polecam.
  • Odpowiedz
@Tyrande: @Dundes2136
Tortex musi istnieć, bo inaczej nie byłoby innych, wysokiej jakości ketchupów.
Jeśli do zrobienia dobrego ketchupu zużywa się 176g pomidorów na 100g produktu, to dla równowagi wszechświata trzeba równolegle zrobić ketchup z 24g pomidorów na 100g produktu. Po prostu ilość materii musi się zgadzać, inaczej świat by się rozsypał.
  • Odpowiedz
jedzenie tego gówna to brak szacunku do siebie


@JoeGlodomor:

Koncentrat pomidorowy*(31,7%), woda, cukier, ocet spirytusowy, skrobia modyfikowana, sól, regulatory kwasowości (kwas cytrynowy, kwas winowy (L(+)-)), substancja konserwująca (benzoesan sodu), naturalny aromat, kolendra, tymianek, oregano, cząber, szałwia. * Z pomidorów uprawianych w sposób zrównoważony.


Co tu jest tym rzekomym gównem?
  • Odpowiedz
@zaye93: Dokładnie tak. Te wszystkie Pudliszki i inne Kotliny mają zbyt intensywny posmak przecieru pomidorowego, co mi kompletnie nie odpowiada. Tortex jest po prostu smaczny.


@OlaKordasOfficial: pudliszki i kotliny śmierdzą zgniłym koncentratem sprowadzonym z chin.
Tortex wali plastikiem.
Krzepki radek już lepszy.
  • Odpowiedz
już za sam dodatek takiej ilość cukru większość keczupów jest do #!$%@?, a ten benzoesan sodu to już w ogóle delicje dla jelit...


@taxi_driver92: cóż, cukier to konserwant i nośnik smaku więc go dodają niemal wszędzie. Mi nie przeszkadza.

Benzoesan sodu nie jest szkodliwy.
  • Odpowiedz