Aktywne Wpisy
EnzoMolinari +70
Zrozumiecie kiedyś warszawskie dzbany, że Wrocław nie ma nic wspólnego z Górnym Śląskiem (potocznie nazywanym Śląskiem) oprócz druzyny piłkarskiej, która się tak niefortunnie nazywa? Kopalnie węgla, ślonska godka i disco polo ze starymi wąsiurami z october festu to totalnie nie ta bajka.
#powodz #wroclaw #slask
#powodz #wroclaw #slask
duzy_krotki +378
Włączyłem wczoraj "Wielką wodę". Cóż za g---o straszne. Mądrzejsza od profesorów hydrologii Juleczka uzależniona od h-----y (w drugiej scenie już się rucha z jakimś Holendrem xD, aż dziwne, że nie m----n) ratuje Wrocław przed powodzią. Ludzie mieszkający pod Wrocławiem pokazani jak chłopi z 19 wieku. Oczywiście większość mężczyzn przedstawiona jako przygłupy z 80 iq.
#powodz
#powodz
Ból piszczeli wymusił zmniejszenie przebiegu wolniejsze treningi (dzisiaj to już w ogóle rekreacja) ale nie chce odpuścić. Znacie dobre metody na walkę z shin splints? Próbuję już regularnie masować i chłodzić po biegu ale może jakieś ćwiczenia wzmacniające polecacie?
#sztafeta #bieganie #biegajzwykopem
Skrypt | Statystyki
+ buty to podstawa. Polecam jakieś Asics.
Też miałem z tym gownem problem ale tak sobie poradziłem że przestało boleć
@sorlag: w którym miejscu boli? Shin splints ma conajmniej dwa typy
Słabe mięśnie łydki,
Spięte mięśnie łydki, mięśnia dwugłowego lub innych mięśni udowych,
dysbalanse mięśniowe w miednicy czy plecach.
@Ark00 Boli mniej na środku wysokości (może trochę poniżej) centralnie na piszczeli (jak dotykam kości od przodu) i najbardziej jak się zagłębia palcami od strony zewnętrznej (wchodząc pod kość). Z wymienionych rzeczy
@sorlag: czyli anterior shin splints
https://m.youtube.com/watch?v=9_JaeEm3pXc
Porób sobie na początek kilka dni taki stretching, daj się temu zregenerować i zobacz czy przyniesie efekty
@sorlag: imo nie potrzebujesz butów ze stabilizacją jako takich. Do podologa jakbyś się udał to mógłby ci przygotować jakieś wkładki do butów albo zapiętki.
Jeśli mówisz że miałeś zerwanego achillesa to pewnie siła w tej nodze też spadła, co może być odpowiedzią, że musisz też