Wpis z mikrobloga

@Kopyto96: jak się umie zarabiać to się w Polsce dobrze żyje.

A stan NFZ wynika w dużej mierze z problemów organizacyjnych, a nie z braku kasy. Pompowanie kasy do dziurawego wiadra nic nie da.
  • Odpowiedz
@Kopyto96 XD właśnie przez takich matołów zmanipulowanych jest jak jest. Ta partia tak samo jak Ko pis lewica i PSL jest za nowymi zielonymi podatkami. Fit for 55. Który jeszcze bardziej cie wyru.cha
  • Odpowiedz
@Kopyto96 XD właśnie przez takich matołów zmanipulowanych jest jak jest. Szybki przykład ta partia tak samo jak Ko pis lewica i PSL jest za nowymi zielonymi podatkami. Fit for 55. Który jeszcze bardziej cie wyru.cha
@spayker

Cena prądu to w 50% wirtualny podatek ETS
PIS KO KOTŁOWNIA nikt wam go nie zlikwiduje. On jest do dojenia Polaków. Plebs w wyborach jeszcze na nich głosuje. Wam można w ryj napluć a
  • Odpowiedz
@mat0707: Np za jakimi podatkami? Fit for 55 to nawet Morawiecki był za xD

Ja mówię teraz o polityce wewnętrznej, nie unijnej, w tej unijnej to każdy jest mądry jak nie rządzi, a potem jak rządzi, to idzie na ustępstwa. Nie myśl, ,że z Konfederacją byłoby inaczej.
  • Odpowiedz
@Kopyto96 @Kopyto96

@mat0707: Np za jakimi podatkami? Fit for 55 to nawet Morawiecki był za xD

Ja mówię teraz o polityce wewnętrznej, nie unijnej, w tej unijnej to każdy jest mądry jak nie rządzi, a potem jak rządzi, to idzie na ustępstwa. Nie myśl, ,że z Konfederacją byłoby inaczej.

Aktualnie wszystko zaczyna się właśnie od uni.
  • Odpowiedz
@majkel88: Nieprawda, NFZ ma koszty organizacyjne poniżej 1% budżetu, a Polska wydaje na zdrowie dużo mniej w stosunku do PKB niż większość krajów Unii.
  • Odpowiedz
@Anien: prawda, nie ma znaczenia jakie ma koszty organizacyjne. Można skonstruować tak system ze działa super przy minimalnym finansowaniu.

Zreszta kto ma niby finansować te fanaberie? W PL nie ma chętnych na to, nawet lekarze nie chcieli wyższych składek ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Kopyto96: szczerze to nie wiem jak ludzie dają radę, zwłaszcza samotni, przecież koszty życia, wynajem czy rata, opłaty, jedzenie to wszystko to minimum 5 koła leciutko a mediana wynosi 4300 na rękę, co chwila wyskakują mi artykuły że 40latki! nadal mieszkają z rodzicami lub wynajmowali przez chwilę ale nie dali rady i wrócili, zachodzę w głowę gdzie jest endgame dla tych ludzi? Praca zagranicą pół roku i powrót do wyludniającego
  • Odpowiedz
@Kopyto96: no niestety masz rację. Bogusław Radziwiłł tłumaczył Kmicicowi jak to działa w tym kraju już kilkaset lat temu. A jak chcesz zobaczyć jeszcze bardziej zmarnowany potencjał ziemi i milionów ludzi to jedź na wczasy na Ukrainę.
  • Odpowiedz
@Kopyto96: To, ze narzekasz ciagle na ten kraj a to z toba jest problem xD To jest powiazane z tym wątkiem. Zamiast ciagle marudzic to zacznij cos robic
  • Odpowiedz