Wpis z mikrobloga

za poruszanie się po drodze publicznej z zapiętym HEDEREM mandat wynosi do 5 tys. zł. Heder na drodze publicznej może być transportowany tylko na wózku za kombajnem.

@tempyluj: No chyba, że sam heder nie przekracza 3 metrów, to wtedy może sobie z nim jeździć do woli, pimpusiu xD
  • Odpowiedz
Obecnie po drogach może poruszać się kombajn z hederem zdemontowanym jeśli jego szerokość nie przekracza 3 m. W wypadku, gdy maszyna rolnicza wraz z transportowanym elementem przekracza tę dopuszczalną miarę, kwalifikuje się już jako pojazd nienormatywny wolnobieżny, wymagający zezwolenia właściwego organu państwowego.

@rolnik_wykopowy Mam nadzieję że spotkamy się na drodze xD Rolnicy,zawiązanie buta to szczyt waszych możliwości
  • Odpowiedz
@tempyluj: W przypadku PiS-u to nie ma KO podejścia jeśli chodzi o sposób działania w sektorze rolnym. Na Tuska nie będą głosować mimo wielkiej wpadki z tym zbożem Ukraińskim i problemu jaki z tym urósł. Zatem pytanie co Tusk w tym czasie zrobić, w Krakowie to co mówił to zrobiłem dużo a w zasadzie nic. Gdzie 100 konkretów na 100 dni? Polacy sami sobie winni, żeby było dobrze to trzeba
  • Odpowiedz
Większość ludzi popiera protest, zatem to co wrzucasz nic nie wniesie

@MC_Bono: ja nie popieram bo słyszałem że rolnicy przeklinają

I konfedekacapia startująca na wspólnych listach z pisem i wrzeszcząca żeby nie rozliczać pissowców nie jest alternatywą dla PiSu tylko jest darmową pissowską k...
  • Odpowiedz
bo rolas chciał sobie pożniwować "o chłodzie" bo to sierpień był

@Piw_Benzyna: O cipie, pajacu xD O 3 nad ranem zboże jest mokre od rosy. Brat kumpla mógł nie z---------ć, to by go nie wyniosło na zakręcie i nie w----ł by się w ZAPARKOWANY NA POBOCZU kombajn.
  • Odpowiedz