Wpis z mikrobloga

@pomidorki_koktajlowe: musisz to zrobić porządnie. Od flipperów wiem że należy tapetę zostawić i przykleić na to specjalistyczne płyty. Takie coś jak na zdjęciu. Naklejasz bezpośrednio na kafelki, tapety Itd. nie pozwoli przedostać się pleśni do mieszkania, zginie przykryta tym w murach ( ͡° ͜ʖ ͡°)
G.....r - @pomidorki_koktajlowe: musisz to zrobić porządnie. Od flipperów wiem że nal...

źródło: 1000010554

Pobierz
  • Odpowiedz
@pomidorki_koktajlowe grzyb mordo, wyskakuje mi tak samo w jednym pokoju kiedy jest wilgoć - drzwi na balkon mam c-----o zrobione tj. zbyt szczelnie i średnio raz do roku trzeba się tego pozbywać. W moim przypadku nie jest to wielki problem - robię roztwór z domestosa wymieszanego z wodą, odstawiam na trochę, pryskam i zostawiam pokój na wietrzenie na dobę-dwie. Ogólnie po samym grzybie nie ma śladu w przeciągu kilkunastu minut, ale
blackcatpersonality - @pomidorki_koktajlowe grzyb mordo, wyskakuje mi tak samo w jedn...

źródło: temp_file3028692388240095790

Pobierz
  • Odpowiedz
@printf skąd masz pewność że poprzedni właściciel to ukrył? Może też nic o tym nie wiedzial? Takie roszczenia można mieć do lokali deweloperskich, a nie z rynku wtórnego. Takie rzeczy się zdarzają, jak syfon pod wanną cieknie to też ma mu to gość naprawić?
  • Odpowiedz
@WojtekN47 @Freddy-Krueger @Leszcz_pancerny_w_rzucik_malowany @blackcatpersonality @GreatSolidUser @Troojan @niecodziennyszczon @Stulejman_Wspanialy @Smarek37 @seniorwykopek @Smarek37 po zdarciu tapety wygląda tak że w tym miejscu jest zaschnięta lub jeszcze lekko mokra plama, jakby coś tam podciekalo? To pomieszczenie to była kiedyś kuchnia, byla właścicielka przerzuciła stad kuchnie do innego pokoju. Na pozostałych ścianach czysto poza fragmentami pod listwami, też są delikatnie ogniska plesni
pomidorkikoktajlowe - @WojtekN47  @Freddy-Krueger  @Leszczpancernywrzucikmalowany  @b...

źródło: temp_file2925894027674898430

Pobierz
  • Odpowiedz
skąd masz pewność że poprzedni właściciel to ukrył? Może też nic o tym nie wiedzial? Takie roszczenia można mieć do lokali deweloperskich, a nie z rynku wtórnego. Takie rzeczy się zdarzają, jak syfon pod wanną cieknie to też ma mu to gość naprawić?

@Freddy-Krueger: to tylko ci się wydaje dlatego bawią mnie ci fliperzy którzy grzyba zamalują zamiast usunąć pierwotny problem
  • Odpowiedz
@blackcatpersonality: a przypadkiem nie skrapla ci się na tych drzwiach woda? Bo jeśli się skrapla masz zrypane uszczelki miedzy ramą a oknem i do ramy leje się woda która wcieka w mur. Oglądałem mieszkanie z wtórnego gdzie wszystkie okna były w ten sposób zrypane a grzyb pod tapetą się gnieździł.
  • Odpowiedz
@Freddy-Krueger: no widzisz to ja znam ale wynik jest inny wiec niech op idzie do radcy a nie słucha takich mędrców jak ty ze nic sie nie da za nic nikt nie odpowiada bo t stek bzdur
  • Odpowiedz
To pomieszczenie to była kiedyś kuchnia, byla właścicielka przerzuciła stad kuchnie do innego pokoju

@pomidorki_koktajlowe: jeszcze doczytałem watek, Czy ma jakikolwiek papier na zmianę układu zatwierdzoną przez architekta bo z tego co mi wiadomo to taka partyzantka jest nielegalna.
  • Odpowiedz
@Freddy-Krueger: zmiana przeznaczenia pomieszczenia na inne niż w projekcie zapewne jest zwykłą partyzantką i nie ma na to żadnego projektu podbitego przez architekta. Wiec można się powołać na art. 5561 § 1 k.c. Bzdurą jest ze nic się nie da ugrać wystarczy ktoś kto zna przepisy i sporo się da.

Mówisz ze jest trudno udowodnić ze ktoś coś zataił co pokazuje ze nie wiesz jak to działa. To sprzedający musi
  • Odpowiedz