Wpis z mikrobloga

Daj mi spokój- masz swoją opinię i przy tym sobie zostań, bronisz tych jehowych, choć nie masz pojęcia ile złego zrobili.

@djtartini1: nie bronie. Po prostu pokazuje twoja hipokryzję gdzie jako katolik jedziesz po jehowych, choć kościół katolicki zrobił i wciaż robi więcej zła

W stosunku do wielkości organizacji napsuli dużo więcej niz
  • Odpowiedz
nie "bronie jehowych", po prostu pokazuje ze przy tym co odjaniepawla Kościół Katolicki świadkowie jehowy to małe piwo.

@Niebadzksieciem: Rozumiem. Nie chciałem Cię urazić i rozumiem, że masz sporo racji, choć dostrzegam po latach i dobre rzeczy w kk
  • Odpowiedz
Zaś JW dba, żebyś nie miał większego kontaktu z osobami poza JW.

@djtartini1: Co ty #!$%@? #!$%@?? xD Świadkowie Jehowy są znani głównie z łażenia po domach i rozmawiania o Jezusie, ale nie mogą mieć kontaktu z innymi xD I w Polsce mają słabe struktury xDDD Może u ciebie, ŚJ jest w Polsce około 125 tysięcy, to wcale nie jest mało. Zwłaszcza, że trafiają się rejony gdzie jest ich "gęsto".
  • Odpowiedz
@deziom: co to znaczy popierają? Bo nie srają żarem z powodu ich istnienia? A co ty byś z nimi zrobił? Spalił zbory, aresztował wyznawców? Jeszcze nakręcił im mesjanizm xD
  • Odpowiedz
Co ty #!$%@? #!$%@?? xD Świadkowie Jehowy są znani głównie z łażenia po domach i rozmawiania o Jezusie, ale nie mogą mieć kontaktu z innymi xD

@Bury_Zenek: Posługujesz się jakimiś utartymi schematami- SJW już powoli odchodzą od chodzenia od drzwi do drzwi częściej stoją w centrach miast. Wiadomo, że ewangelizacja to ich obowiązek i wiadomo, że mają na pewnym poziomie kontakt z innymi jak np. w pracy. Natomiast to jest
  • Odpowiedz
@djtartini1: No patrz pan, obowiązek? xD Obowiązek, i to nie koniecznie jest dobre sformułowanie, bardziej, zaleceniem, jest odciąć się od odstępców nawet jeśli to rodzina. Tak się składa, że mam w rodzinie ŚJ i widziałem jak matka odcina się od córki. Ale jakoś ode mnie się nie odcięli xD

A jeśli chodzi o głoszenia to pandemia wymusiła zmiany. A w centrach miast to stoi jakaś tam grupka z wartą, a
  • Odpowiedz
@djtartini1: No, ciekawe też jest to, że do głoszenia uczeni są różnych "sztuczek" manipulacyjnych, i w ogóle, zwłaszcza wyżej w hierarchii, ciężko znaleźć większych kombinatorów, no, oprócz oczywiście zakładów karnych xD Czy kleru...
  • Odpowiedz
@djtartini1: Kolejna sprawa. To zdjęcie jest przykre z jednego powodu. Prawdopodobnie działka na której stoi ten budynek, a może nawet i budynek przed remontem, został przekazany w spadku rzez jakiegoś Świadka. I to niekoniecznie bez dziedzica :/

Z tacą też nie chodzą jak nasi czarni zacofańcy, tylko pyk, ustalasz wysokość składki przez internet, podpinasz konto i ci co miesiąc pobiera xD The future is now, old man xD
  • Odpowiedz
Kolejna sprawa. To zdjęcie jest przykre z jednego powodu. Prawdopodobnie działka na której stoi ten budynek, a może nawet i budynek przed remontem, został przekazany w spadku rzez jakiegoś Świadka. I to niekoniecznie bez dziedzica :/

@Bury_Zenek: w parafii moich rodziców ksiądz ma plebanię na działce która dostał w spadku po jakiejś kobiecie, która też miała dziedziców. Religie już tak robią.

No, ciekawe też jest to, że do głoszenia uczeni
  • Odpowiedz
Jasne, w przeciwieństwie do katoli świadkowie przynajmniej ograniczają się do pukania do drzwi i tyle ich wpływu na otaczający nas landschaft.
  • Odpowiedz
@LibertadParaTodos: z twojego postu wynikało że nie ma kanałów ex-katolikow narzekających na katolicyzm:

dla porównania wystarczy rzucić okiem na ilość kont na YT poświęconych JW/ŚJ, które to konta założyli byli już świadkowie, analogicznych poświęconych katolikom nie znajdziesz ani jednego.

@LibertadParaTodos - w twojej oryginalnej wypowiedzi która zacytowałem nie ma
  • Odpowiedz
Dlaczego zmieniasz nagle wymagania

@Niebadzksieciem: niczego nie zmieniam płatku śniegu, od początku o tym pisałem. Wszystkie kanały ŚJ są poświęcone temu problemowi, bo tak postępuje SEKTA i zasady w nie panujące są skrajnie radykalne, czego raczej nie uświadczysz wśród rzymskich katolików chłopcze.
  • Odpowiedz
@LibertadParaTodos: tak od początku o tym pisałeś, że nie wynika to z twoich postów które cytuję. A sam nie za cytujesz niczego by pokazać, a zamiast tego wyskakujesz z ad personam czyli kolejnym sofizmatem i metoda manipulacji :)

zasady w nie panujące są skrajnie radykalne, czego raczej nie uświadczysz wśród rzymskich katolików chłopcze

@LibertadParaTodos: tak, bo takie zjawiska jak "moherowe berety" czy "ksiądz Natanek" nie występują. Nie ma
  • Odpowiedz