Wpis z mikrobloga

@dzieju41 najtańsza z biedry cafe d'or w różowym opakowaniu, nie jest mocno palona (jest elegancko brązowa a nie czarna) więc po przygotowaniu nie jest kwaśna 👌 ogólnie każda kawa która po zmieleniu nie przypomina popiołu bedzie git
@dzieju41 Po 1 ziarnista, kawa do kawiarki musi być grubiej mielona niż marketowa. Mnie pasuje średnie wypalenie i już marketowe kawy odpadają. Kupuję z allegro świeżo wypalaną, ostatnio z Beskidzka_Kawa. Tanio, ale za to tanio. I polecam kupić filtry do aeropressu, można wkładać w kawiarkę i kawa jest zupełnie bez mułu.
Po 1 ziarnista, kawa do kawiarki musi być grubiej mielona niż marketowa.


@Adheziwas: Potwierdzam. Podczas robienia nawet niewielkiej ilości kawy, ale drobno zmielonej, przeciska mi ją bokami i uszczelką, a nie przez sitko. Cały blat uwalony, kawiarka też. Ale niekoniecznie trzeba samemu mielić - można kupić grubiej zmieloną i wychodzi elegancko <3

@dzieju41: Lubię sobie mieszać kawy smakowe z normalnymi. Te smakowe z reguły są zbyt intensywne i ten 'dodatkowy'