Wpis z mikrobloga

Kupiłem samochód z komisu, sprowadzony z Niemiec. Jest bez tablic. W necie oczywiście nie może być napisane jasno co i jak tylko nawet w urzędach podają kilka wersji mianowicie jedni mówią, że żeby zarejestrować samochód to trzeba już go mieć ubezpieczonego (jak niby mam to zrobić jak ubezpieczyciel chce nr rejestracji aktualnej) natomiast inni mówią, że trzeba ubezpieczyć w dniu rejestracji. Tak czy siak jutro z rana będę dzwonił do urzędu się zapytać, ale to nie daje mi zasnąć. Ktoś wie co było pierwsze ? Ubezpieczenie czy rejestracja? #samochody #ubezpieczenia #pytanie
  • 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@D3SP3RO: natomiast jak nim jeździsz to lepiej jednak ubezpieczyć po VIN, a po rejestracji aneksem dodać numer rejestracyjny. Bo są mośki co jeżdżą bez OC na zagranicznych tablicach, a potem zdziwienie, że poszkodowany lakieruje z ich kieszeni zderzak za 5k w ASO ( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz
W necie oczywiście nie może być napisane jasno co i jak tylko

@D3SP3RO: to jest k---a j----y rak, z tych g---o blogów to się nigdy człowiek nic porzadnie nie dowie.
musisz zrobić przegląd zerowy, mieć przetłumaczone dokumenty i z tym jedziesz zarejestrowąc auto. W ten sam dzień musisz kupić OC.
  • Odpowiedz