Jak myślicie co będzie dalej z tymi działkami #rod , mieszkam w #krakow a wiadomo tutaj dewelomper strong. Mam dzialeczke , wywalił bym domek który tam stoi i postawił jakiś gotowiec których teraz sporo ale zastanawiam się czy warto czy szukać już jakiejś normalnej działki w okolicach Kraka i tam wie w to bawic ( ͡°ʖ̯͡°)
@TrollingMasterNinja ziemia na działce ROD nie jest twoją własnością. Własnością są nasadzenia i zabudowa, ale ta chyba nie może być trwale związana z gruntem. Poszukaj w necie, co zgodnie ze statusem ROD można wybudować.
@Kinior: no ja to wszystko wiem, bardziej mi chodzi o kasę, żeby się nie okazało że finalnie za parę lat ma być likwidacja, z drugiej strony pewnie nie było by problemów żeby to przenieść..
@TrollingMasterNinja: grunty powinny stać się własnością deweloperów. Nie ma powodu żeby stare dziady musiały uprawiać pomidorki w centrum miasta. Niech jadą 50km za miasto i tyle. A miasto musi się rozbudowywać.
@TrollingMasterNinja: nie powinny i nie staną się. Czekam z utęsknieniem na wywalenie RODow z miasta i zabudowę tych działek co do centymetra ( ͡°͜ʖ͡°)
Taki jest interes społeczny. Nie ma co się zreszta przejmować jakimiś działkowiczami, którzy nawet nie maja żadnej własności tylko wynajmują ten grunt.
@majkel88: powinny i staną się. Czekam z utęsknieniem na wywalenie tych dewelomperow z miasta i wyburzenie kurników co do centymetra ( ͡°͜ʖ͡°)
Taki jest interes społeczny, nie ma co się zresztą przejmować jakimiś deweloperami którzy nie potrafią generowac odpowiednich zysków tylko ciągle płaczą o dofinansowania kredytów żeby ludzie kupowali te ich kurniki.
@TrollingMasterNinja: coś mi się wydaje, ze osób zainteresowanych budowa mieszkań na RODach może być więcej niż ich obecnych najemców. Zobaczymy za jakiś czas kto miał racje ( ͡°͜ʖ͡°)
@majkel88: coś mi się wydaje, że osób zainteresowanych kupieniem praw do ROD na miejscach po kurnikach może być więcej niż obecnych mieszkańców. Zobaczymy za jakiś czas kto miał rację ( ͡°͜ʖ͡°)
@TrollingMasterNinja Jako prezes zarządu jednego ROD w Warszawie trochę Cię uspokoję. Za wszystkie nasadzenia, ogrodzenie, płyty chodnikowe, altanka przy likwidacji danego ROD dostaje się odszkodowanie. Najlepiej podważyć pierwszy operat bo zazwyczaj jest mocno zaniżony.
@Kinior no to mówię, wolno. Budulec, fundament nie ma żadnego znaczenia. Najważniejsze są wymiary budowli, powierzchnia, wysokość i odległości od granicy działki
Taki jest interes społeczny. Nie ma co się zreszta przejmować jakimiś działkowiczami, którzy nawet nie maja żadnej własności tylko wynajmują ten grunt.
Taki jest interes społeczny, nie ma co się zresztą przejmować jakimiś deweloperami którzy nie potrafią generowac odpowiednich zysków tylko ciągle płaczą o dofinansowania kredytów żeby ludzie kupowali te ich kurniki.
@majkel88: ja p------e, skąd się tacy ludzie biorą?
Na RODach w Krk będzie budowanie prędzej czy później. Insiderskie info. I nikt nie będzie zwracał uwagi na skomlenie paru robaczków xD