Wpis z mikrobloga

Od niedawna jestem członkiem rodziny #office365 Przy każdym włączeniu komputera wyskakuje mi komunikat:
"Zaloguj się, aby nic nie przegapić
Musisz z powrotem zalogować się do swojego konta Microsoft, ponieważ umożliwi Ci to wysyłanie próśb do rodziców, gdy będziesz potrzebować więcej czasu przed ekranem albo uprawnienia do użycia pewnych aplikacji lub witryn"

Dlaczego tak się dzieje i jak się tego pozbyć? Czy coś jest źle ustawione przez administratora office family?
Administratorem jest użytkownik peppera z którym, składam się na subskrypcję.

#windows #windows11 #office365 #microsoft #pytanie #onedrive
  • 5
  • Odpowiedz
@Theus: Administrator tylko przypisuje licencję do maila i nic więcej nie ustawia.
No chyba, że masz konto nieletniego i zgodziłeś się na utworzenie rodziny to wtedy zarządza Twoim czasem przed ekranem, zezwala na aplikacje itp.
  • Odpowiedz
  • 0
@lunga Dostałem tylko zaproszenie do office family i dołączyłem, konto Windows ma może z 10 lat. U siebie jestem administratorem na pc, w ustawieniach konta mam prawidłową datę urodzenia czyli już grubo po 18 urodzinach. Nie mam pojęcia co może być przyczyną tego komunikatu.
  • Odpowiedz
@Theus: Chyba ktoś był nadgorliwy i Cię zaprosił niepotrzebnie do rodziny którą zarządza, a nie ma takiej potrzeby aby współdzielić pakiet.
Ja też jestem właścicielem licencji Microsoft 365 Family i 4 obcym osobom z internetu tylko udostępniłem subskrypcję, a żonę i syna dodatkowo zaprosiłem do rodziny (co i tak można zrobić nawet bez MS 365).
  • Odpowiedz