Aktywne Wpisy

MrPawlo112 +47
źródło: temp_file8880249935455600868
Pobierz
nobon +34
Warszawa. Typowe blokowisko czy osiedle deweloperskie. Fryzjer męski. Na blokowisku nazywa się "u Marty", na deweloperce "Barber's Scissors". W obu nie ostrzyżesz się, jeśli nie umówisz się telefonicznie (u Marty) lub przez apkę (u Barbera). Nie da się po prostu tak z ulicy wejść, usiąść na fotelu lub poczekać w kolejce i się ostrzyc. Trzeba się umawiać na dzień i godzinę. Głupie to strasznie. A później płaku płaku, że drobne usługi bankrutują.

Jak najlepiej zacząć (podczas onboardingu) żeby stać się szybko efektywnym w zespole?
Pracowałam przez rok w produktowej firmie, ale nawet po tych 10 miesiącach jak dostawałam taska to dalej robiłam wolno bo serwis był bardzo skomplikowany, łączący się z wieloma providerami, odnośnie których nie było dokumentacji, musiałam się pytać często innych ludzi jak to działa zanim zaczęłam zadanie.
Jakieś tipy na początek? Oprócz podgrzewania ryby w biurze?
Tworzycie jakieś notatki lub dokumentację na własną rękę?
Jak w pierwszych tygodniach zaczynacie uczestniczyć w tych scrumowych spotkaniach typu planning, refinement to włączacie się w dyskusję zadając pytania typu "a co to jest, jak to działa" itd przedłużając spotkania czy siedzicie cicho raczej jako obserwatorzy?
Po jakim czasie zespół oczekuje, że będę samodzielna i nie będę irytować prostymi pytaniami?
Najbardziej to mam problem z zawracaniem d--y ludziom, mentalny blocker. A im dalej w las tym gorzej spytać.
#programista15k #pracait #pracbaza
@donalejd: odradzam. Zapisz sobie, pytaj potem odpowiednich ludzi. Zrób też sobie notkę w głowie na temat tego, kogo o co pytać. Najlepiej nie zadawaj parę razy tego samego pytania.
czy to przez wtyczkę do chroma czy czegoś innego, żeby potem nie pytac o to 5 razy
Komentarz usunięty przez autora
Problem pojawia się wtedy, gdy pytasz o to samo po raz któryś z rzędu. Frustraci są wszędzie,