Aktywne Wpisy
lewoprawo +211
Pamiętacie te "kapsuły do umierania" firmy Sarco, które miały być cywilizowanym sposobem na samodzielną, godną eutanazję? Kładziesz się, wciskasz guzik, kapsuła Cię usypia i w ciągu minuty umierasz z powodu niedotlenienia mózgu. Jeśli wpadniesz w panikę, to jest też guzik awaryjny.
W Szwajcarii właśnie odbyła się pierwsza eutanazja tym sposobem i... nie poszło najlepiej. Dodajmy, że szwajcarski rząd nie zgodził się na wprowadzenie do użycia tych kabin, zaś prokurator bezpośrednio ostrzegał Sarco, by
W Szwajcarii właśnie odbyła się pierwsza eutanazja tym sposobem i... nie poszło najlepiej. Dodajmy, że szwajcarski rząd nie zgodził się na wprowadzenie do użycia tych kabin, zaś prokurator bezpośrednio ostrzegał Sarco, by
mickpl +465
Czy może to za mało i lepiej dobic z 50-100k?
Wiem że mieszkania garaże czy auta się opłaca ale aktualnie nie mam tyle siana
Poza lokatami na których zarobię z 500 zł w skali 5 lat coś mi zostaje?
Myślałem o euro czy złocie
Nie znam się na giełdzie i boje się większego ryzyka żeby nie wtopić
#inwestycje #gownowpis #finanse #programowanie #programista15k #pracbaza #pracait #nieruchomosci
Fajno
do 500 tyś to możesz conajwyżej pomyślec o koncie oszczędnościowym
programiści klasa robotnicza nie inwestuje, max bawi się giełdą i krypto
@elozapiekanka: w siebie
@Rengee: W jakiej branży działasz?
Przede wszystkim zacznij od edukacji, bo tak to stracisz hajs na 100%. Polecam zacząć od lektury finansowej fortecy.
Jak nie masz poduszki finansowej to najpierw trzeba ją zbudować, a potem można inwestować. Poza tym inwestuje się w to co ma największą stopę zwrotu czyli przede wszystkim w szkolenia, kursy, edukacje (jeżeli tego nie robisz) jak już będziesz miał te podstawy to można sobie wrzucać nadwyżki w giełdę.
(*) https://inwestomat.eu/zacznij-tutaj/
A to, że ty musiałeś mieć jakąś specjalistyczną wiedzę hutniczą, to nie ma przecież znaczenia. OP sobie wygogluje. Tak więc OP-ie: inwestuj w hutnictwo. xDDD