Wpis z mikrobloga

@Revizorek: w markecie mają spluchniacze itp więc jest troche inaczej ale te domowe po upieczeniu/podpiczeniu na patelni czy jak ty tam robisz to zwilżałem je wodą lekko i dawałem pod szmatkę - będą wtedy bardziej elastyczne i pulchne ( warto też zrobić jak najcieńsze żeby nie były zbyt twarde )
  • Odpowiedz
@Revizorek: mi czasem nawet te sklepowe pękały podczas zwijania. A próbowałeś ze swoimi domowymi sposobu z podgrzaniem placka na patelni lub w mikrofalówce przed zawijaniem? Po podgrzaniu tortille są dużo bardziej elastyczne.
  • Odpowiedz
@Revizorek: ej ja raz w życiu zrobiłem takie placki z przepisu Ania gotuje i nie wyszły suche. Składałeś placki w wilgotna szmatkę?

I tak więcej nie będę robił, bo nie da rady zrobić takiego dużego placka, co najwyżej wielkość tacos.
  • Odpowiedz