Aktywne Wpisy

rysiekryszard +10
Jak świętowaliście swoje osiemnaste urodziny? U mnie babcia chyba kupiła tort i najbliższa rodzina odśpiewała sto lat. Nie było żadnej większej imprezy, nie było żadnych kolegów itd. Nigdy w życiu też nie zostałem zaproszony do kogoś na 18-stkę. Trochę głupio może, ale cóż. Ja się przyzwyczaiłem i w sumie lubię każde urodziny spędzać na wykopie. Najwyżej sobie kupię jakąś pizzę czy coś w tym stylu, a czasami to prawie zapominam, że mam
Zawiera treści 18+
Ta treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.

@spluczka:
A Gdańsk, Poznań, Kraków czy Warszawę gdzie rozbudowuje się ten rodzaj komunikacji pomijasz bo?
@donmuchito1992: nie tylko ciebie, mnie zawsze głupota wkurza.
#truestory
@Yahoo_: mam się pochylać nad głupotą lokalnych władz? w czym tramwaje są lepsze od busów?
Tramwaje nie wszędzie są idealnym rozwiązaniem, ale bywają miejsca, gdzie są lepszą inwestycją od np. bus-pasów.
Tak czy siak - użyłeś likwidacji tramwajów jako argumentu, a ja Ci pokazałem, że jest dokładnie odwrotnie - duże miasta inwestują w ten rodzaj transportu.
@Yahoo_: a gdzie była mowa o dużych miastach? fajny sofizmat rozszerzenia/chochoł. pytanie brzmiało - "gdzie likwidują tramwaje?". i na to pytanie - odpowiedziałem, dodając że to zależy od ekonomii a nie - poglądów.
nie wykluczam, że istnieją miasta o większej populacji, gdzie sieci tramwajowe być może bywają
@Yahoo_: tak jak bus pas
generalnie to polecam: http://pl.wikipedia.org/wiki/Tramwaj#Cechy_tramwaju
@Yahoo_: nie wiem nic o tym i nie wnikam, mowa była o tramwajach w ogólności, a nie - o szczególnych przypadkach
zresztą, to jest sprawa lokalnych władz, a nie - rządu. więc nie wiem co Korwin (zakładając że znalazłby się u sterów władzy) miałby tu do gadania
klik
@spluczka: I dlatego przywołałeś przykłady mniejszych miast zamiast głównych ośrodków?
Zresztą w następnej wypowiedzi stwierdzasz, że to głupota władz lokalnych, żeby w kolejnej już nie wykluczać, że tramwaj jednak czasem może być dobrym rozwiązaniem.
Podałeś nieprawdziwy argument, że likwiduje się tramwaje (gdzie w rzeczywistości mamy tak naprawdę dwa przeciwstawne ruchy-jedni całkowicie likwidują, a inni rozbudowują), której
W Gliwicach drogie tramwaje zastąpiły darmowe, prywatne busy Carrefour. Zatem - istnieją lepsze rozwiązania.
Rozwiązaniem jest wolny rynek usług. Jeżeli daną branże lokalną zmonopolizuje się jednym środkiem lokomocji, urządzając przy tym "dumping" za pomocą dopłat, a koszt tego dumpingu - przerzucając na podatnika, to faktycznie można odnieść (fałszywe)
przy czym - zaznaczyłem, że jest to "kwestia ekonomii a nie - poglądów.". szczerze mówiąc, to miałem nadzieję, że ktoś przyczepi się do tego drugiego członu mojej wypowiedzi, a nie - do pierwszego. etatyzm ma to do siebie, że