Aktywne Wpisy

smuteczek2000s +15
Siemano,
drzemka była, bo w sumie nie miałam kiedy odpocząć przez weekend. Studia przez weekend zmiotły z planszy.
Moje nowa ulubiona lektura w tym tygodniu to rachunkowość finansowa.
Ogólnie to ostatnio mam wrażenie, że brakuje mi doby, nie wiem jak się wyrobię ze wszystkim - chcę spanko, ale muszę być produktywna, jeszcze koniec roku w księgowości - RIP dla mojej psychiki.
Jak u Was niedzielka?
drzemka była, bo w sumie nie miałam kiedy odpocząć przez weekend. Studia przez weekend zmiotły z planszy.
Moje nowa ulubiona lektura w tym tygodniu to rachunkowość finansowa.
Ogólnie to ostatnio mam wrażenie, że brakuje mi doby, nie wiem jak się wyrobię ze wszystkim - chcę spanko, ale muszę być produktywna, jeszcze koniec roku w księgowości - RIP dla mojej psychiki.
Jak u Was niedzielka?
źródło: temp_file8090718923667909285
Pobierz
napraforgo +133
ileeee
#rolnikszukazony
#rolnikszukazony
źródło: Zrzut ekranu 2024-11-24 o 22.05.37
Pobierz

źródło: 1000002691
Pobierz@niegwynebleid No i właśnie ten komentarz pokazuje że nie dość że kompletnie nie masz pojęcia o czym mówisz
@niegwynebleid: yep
https://www.visualcapitalist.com/cp/mapping-airways-the-worlds-flight-paths-and-airports/
źródło: CP-Adam-Symington-Mapping-Airways-Full
Pobierz@CptPsyh czyli byłby to kurła HUB xD
Liczby dajcie jakieś ziomki. I dalej nie widzę powodu do robienia CENTRALNEGO lotniska - regionalne wystarczają. Jasne - gdy miał panować A380 to lotniska musiały być duże. Ale przez nowe silniki nie ma po co robić hubów dla takich kolosów.
To nie porty gdzie czechia nie ma morie
@topikPajak tutaj jakiś pro cpk wrzucił nawet mapkę ruchu lotniczego - widać zabory i Skandynawię latającą jak p------a.
Po co pociągiem z Katowic na cpk skoro są Pyrzowice? Albo Balice? Z każdych z tych lotnisk można też lecieć na cały świat - jeśli tylko znajdzie się przewoźnik - lotnisko nie jest ograniczeniem.
@niegwynebleid: chwila, chwila, ten "gigant" jest przewidziany na max 40mln pasażerów w ok. 2030 roku. Huby w Finlandii, Szwecji i Norwegii mają już teraz przepustowość średnio ok. 30mln pax.
30 mln jest spoko, ale 40 mln to już
Co innego Polska z 40 mln mieszkańców i potencjalnymi krajami do obsługi jak Czechy, Słowacja, Ukraina, Rumunia, Litwa. U nas ma to sens.
Lotnisko dla turystów w Oslo zjada wszystkie polskie lotniska pod względem ruchu pasażerów. O jakości nawet nie wspominam z oczywistych powodów. xD
@nieinteresujemnietozupelnie: cargo nie będzie istniało bez turystów, bo lata pod nimi. Wyjątkiem w top 10 lotnisk cargo jest Lipsk, a pozostałe 9 to po prostu huby pasażerskie. My nie możemy celować w casus Lipska, bo nie mamy tylu firm, które by odbierały/wysyłały to cargo i nie mamy DHL, który otworzyłby u nas centrum przeładunkowe.