Mirki, jest tu jakiś dev #cpp #programowanie który szuka dobrego projektu do prostego rozwinięcia sterowania domem #raspberrypi o całą sieć czujników #arduino? OpenSource.
@Analityk: @KrzaQ2: @deekox: nie tyle mnie, co szukam kogoś kto też interesuje się kwestią 'inteligentnych domów' i wala mu się gdzieś RPi i/lub Arduino. :-)
Są dwa projekty, obydwa 'opensource', które zamykają cudownie temat, jednak żadna ze stron obecnie nie skupia się na interfejsie pozwalającym na rozmowę miedzy nimi
Są dwa projekty, obydwa 'opensource', które zamykają cudownie temat, jednak żadna ze stron obecnie nie skupia się na interfejsie pozwalającym na rozmowę miedzy nimi
generalnie sprawa polega na tym, by zerkając na kod: http://sourceforge.net/p/domoticz/code/HEAD/tree/
opracować (na bazie jednego z wirtualnych urządzeń, które komunikują się po hardware serial albo ethernet
@KrzaQ2: Niezłe przygotowania do projektu planujesz, podziwiam xD
@pneumokok: Arduino mi się nie wala, za to jak potrzebuje konkretnego hardwaru to sobie go buduje... Ale to mi się nie podoba :P więc dziękuję ;-)