to chyba wyciek gazu. Tylko dziwne, że niektóre auta nie stanęły.
@radziuxd: Gaz tylko w określonym momencie jest w stanie ciekłym, gdy dochodzi do rozszczelnienia cysterny, to przybiera formę lotną. To raczej wyciek paliwa
@i_teraz_wchodze_ja_caly_na_bialo ja wiem i właśnie widać mgłę na powierzchni ulicy. Wyciek paliwa nie pokryłby takiego obszaru, a zobacz jak daleko sięgały opary. Btw. bym już podobny film tylko z widokiem z kamery samochodej i wyszło, że gaz zabiera cały tlen przy gruncie i samochody stają dęba z braku powietrza do zassania.
@NevilX: No, cos w tym jest, jezeli jest dzień bezwietrzny, czy wieczór bezwietrzny, to gaz mimo, ze lotny, mógł ze tak to określę, "osiąść" na pewnej wysokości
@radziuxd: Gaz tylko w określonym momencie jest w stanie ciekłym, gdy dochodzi do rozszczelnienia cysterny, to przybiera formę lotną.
To raczej wyciek paliwa
Btw. bym już podobny film tylko z widokiem z kamery samochodej i wyszło, że gaz zabiera cały tlen przy gruncie i samochody stają dęba z braku powietrza do zassania.
źródło: 1000042950
PobierzWygląda dokładnie jak każdy inny wypadek tego typu po wycieku gazu:
https://www.reddit.com/r/gifs/comments/194ehc1/spark_after_a_massive_gas_leak_happened_in/
"forma lotna" nie oznacza że odlatuje w dal.
@NevilX: No, cos w tym jest, jezeli jest dzień bezwietrzny, czy wieczór bezwietrzny, to gaz mimo, ze lotny, mógł ze tak to określę, "osiąść" na pewnej wysokości