Aktywne Wpisy

Hugolina +24
#niebieskiepaski
Podoba mi się jeden kolega taki. Znamy się z kursu tańca, grywamy w planszówki. To jest dosyć specyficzny typ człowieka, raczej niezbyt umie w relacje z kobietami. Ale mi się podoba :3 Problem tylko że on mnie olewa tzn. trzyma mnie na dystans, mam wrażenie że męczy go gdy jesteśmy sam na sam (w sensie bywamy sam na sam bo dość często wracamy razem tramwajem przez pół miasta to
Podoba mi się jeden kolega taki. Znamy się z kursu tańca, grywamy w planszówki. To jest dosyć specyficzny typ człowieka, raczej niezbyt umie w relacje z kobietami. Ale mi się podoba :3 Problem tylko że on mnie olewa tzn. trzyma mnie na dystans, mam wrażenie że męczy go gdy jesteśmy sam na sam (w sensie bywamy sam na sam bo dość często wracamy razem tramwajem przez pół miasta to

MistrzPatelnii +106
źródło: 1000004588
Pobierz

źródło: 1000005964
Pobierz@swagerstom: najlepsza na papierze na dany moment, a kredy ocenia się na przestrzeni okresu spłaty. Jeżeli przyjdzie spora korekta, na co się zanosi od dawna, to beka 2% może wyjść gorzej niż poczekanie 2-3 lat na zakup, bo mieszkania były kupowane po najwyższych cenach w historii.
W takim wypadku nadal mają relatywnie tani kredyt (w stosunku do rynku), do tego są już 3 lata do przodu. Jeśli kupili w mieście
@makrel_gieldowy: to są pobożne życzenia, podczas poprzedniego kryzysu wartość realna spadła o 30-40% od górki, a wtedy demografia była znacznie lepsza i nie było setek tysięcy lokali inwestycyjnych
źródło: wieloletnia strata na mieszkaniach
Pobierz@SzitpostForReal: przy mieszkaniu kupionym za 400k wartość dopłat przez całe 10 lat to około 150k. Raczej mała szansa że przez najbliższe 10 lat bardziej opłacałoby się poczekać.
W ostateczności bekowicze wyjdą na zero w stosnku do normlanego kredytu, ale przynajmniej będą już na swoim.
@SzitpostForReal: jak obniżą stopy to ceny mieszkań pójdą w górę
@swagerstom: o jezu, nie, znowu upraszczasz rzeczywistość. To zależy od tego czy stopy będą powyżej czy poniżej inflacji oraz jaka będzie stopa rezerw bankowych, tak w skrócie.