Aktywne Wpisy
Sebastix +469
Mieszkanie 59m2 na Targówku w nowej inwestycji Atala 1 070 000, do tego parking pewnie za jakieś 60k plus wykończenie z meblami minimum 3k/m2
Łącznie 1 310 000 zł za 3 pokoje na obrzeżach stolicy xDDDD
Oczywiście brak dzieci to wina hedonistycznych milenialsow xD
Ten kraj idzie na wymarcie spowodowane zachłannością.
Łącznie 1 310 000 zł za 3 pokoje na obrzeżach stolicy xDDDD
Oczywiście brak dzieci to wina hedonistycznych milenialsow xD
Ten kraj idzie na wymarcie spowodowane zachłannością.
Świeży wpis Szarpankiego. O ile lubię jego twórczość to pomijając swoje prywatne sympatie i antypatie ciężko nie przyznać, że raczej nie trzyma to się kupy ¯_(ツ)_/¯
#szarpankizzyciem #szarpanki #polskiyoutube #imigranci #uchodzcy
#szarpankizzyciem #szarpanki #polskiyoutube #imigranci #uchodzcy
"Z wakacji kredytowych będzie można skorzystać w maju i czerwcu oraz po jednym miesiącu w trzecim oraz czwartym kwartale. Wartość kredytu nie będzie mogła przekraczać 1,2 mln zł. Wymagany będzie także minimalny stosunek raty kredytu mieszkaniowego do dochodu: z wakacji skorzysta osoba, której rata przekroczy 30 proc. "
Żeby dostać 1,2 mln kredytu, to trzeba ile mieć dochodu - pewnie ponad 20 k dla singla? Czyli po opłaceniu raty takiej biednej myszce zostaje jedynie 14k rozporządzalnego dochodu. Więc rząd wysyła biedaka na wakacje. Jprdl :D Do tego kryterium 30% rata do dochodu - przecież 25-30% jest podawane jako zachowawczy, bezpieczny próg w doradztwie kredytowym. Nawet BIK podaje 30%. O co w tym chodzi, kogo oni pompują tym rozdawnictwem, bo przecież banki na tym nie korzystają, a za to korzysta mnóstwo osób, które bez wakajek by sobie normalnie poradziły...
#nieruchomosci #wakacjekredytowe
@macan: fix’d
@macan: z kogo debil, chyba z tych co nie wzięli kredo po same jaja bo ich państwo po pleckach nie poklepie ;)
Jakbym myślał w taki sposób, to właśnie wziąłbym z różową chatę za dużą bańka, bo mieliśmy taką zdolność i liczylibyśmy na to, że platfusy dadzą hajs, żebyśmy się nie poszli czasem bujać pod natłokiem rat. No cóż, nie jestem aż
@macan: Czy znasz jakiś historyczny przypadek w naszym kraju, po 89r kiedy państwo zostawiło obywateli samych sobie ?
@Qbiik: jeszcze sobie sprawdziłem, jak trudno w Google znaleźć te informacje, cepie bez szkoły xD szukanie w Google cię przerasta, czytanie ze zrozumieniem cię przerasta, ale o kredytach akurat wiesz wszystko XD
Napisałem ci jak możesz odkryć te wiedzę tajemną, ale nie możesz sobie poczytać o tym, tylko ja ci mam na tacy podać xD
Tak nigdy nikogo do swojego nie przekonasz