Aktywne Wpisy
Wszystkooo_ +127
Mam od wczoraj pewną rozkminę i chyba zniszczyło mi to dzieciństwo.
Na pewno większość 25+ kojarzy kiedyś bardzo popularną w Polsce telenowelę "Zbuntowany Anioł" z Natalią Oreiro jako Milagros. Serial argentyński, całkiem fajny, bo bohaterowie nie byli płaskimi postaciami. Oglądali nawet faceci, bo Oreiro była tam całkiem, całkiem ten. Generalnie chodziło o to, że ona latała za blondynem (Facundo Arana), który chciał ją wielokrotne wykorzystać, zdradzał ją, ranił, mścił się na niej
Na pewno większość 25+ kojarzy kiedyś bardzo popularną w Polsce telenowelę "Zbuntowany Anioł" z Natalią Oreiro jako Milagros. Serial argentyński, całkiem fajny, bo bohaterowie nie byli płaskimi postaciami. Oglądali nawet faceci, bo Oreiro była tam całkiem, całkiem ten. Generalnie chodziło o to, że ona latała za blondynem (Facundo Arana), który chciał ją wielokrotne wykorzystać, zdradzał ją, ranił, mścił się na niej
mam_spanko +200
#l-------------j
#druk3d #odlewnictwo #modelarstwo #diy #majsterkowanie
Możesz nawet naciągnąć gumowe oringi we wcześniej wydrukowane rowki. Tak często robi w transporterach przemysłowych.
Mógłbyś również poszukać gumowej okładziny do naciągnięcia. Przede wszystkim poszukaj w necie, ktoś już pewnie to dobrze rozwiązał.
@wiesiu2 Też mi takie coś przyszło do głowy, mniej więcej coś takiego chcę spróbować z tą dętką rowerową
@Foxbat Pewnie tak, ale ja lubię samemu tworzyć rozwiązania, nawet jeśli są gorsze od kupnych ¯\(ツ)/¯
Masz formę w kształcie 2 połówek i wtedy zalewasz to silikonem odlewniczym/formierskim. Ale twardym. Powinno wyjść elegancko w teorii. Połówki muszą mieć metodę pozycjonowania a potem ściśnięte ze sobą.
Ale nadal radzę same opony kupić. Nie wszystko powinno się samemu robić oszczędzisz czas i mordęgę.
edit opony lego też nie głupie.
na najtańszej drukarce może ci się uda wydrukować coś z twardego tpu, ale moim zdeniem na oponę się nie nada. będzie się ślizgać. są jakieś specjalne tpu do tego, w nazwie coś mają z "grip" (flexigrip, supergrip, czy coś w tym stylu), wątpię czy na enderze dasz
Spróbuję jutro w z tą dętką, dużo mnie to nie będzie kosztować, a może wystarczy. W drugiej kolejności ten druk z TPU, bardzo mi się podoba ten pomysł, bo to coś nowego w temacie druku 3d. Te odlewy to może faktycznie przekombinowane rozwiązanie, na razie to oleję. Dzięki wszystkim za pomysły i sugestie!
@mirkogreg: Opony wydrukuj z TPU, tylko z nie za miękkiego bo Ender sobie nie poradzi (sam Enderem drukowałem opony). Zrób taki model i slicing żeby nie było wcale retrakcji, ale to nie jest takie trudne bo okrągłe elementy się dobrze drukuje. Jako wypełnienie daj taki śmieszny ósemkowy pattern - Gyroid - zajebiście miękka opona z tego wychodzi, jak pompowana. No i jakbyś