Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Pytanie do Mirków-rodziców obu płci.
Ile czasu minęło zanim Wasze życie seksualne wróciło do takiego stanu jak sprzed porodu?
Mamy z żoną 4 miesięczną córeczkę i po porodzie częstotliwość segzów zmalała, tj. przed porodem robiliśmy to praktycznie codziennie, aktualnie to uśredniając 1-2 razy w tygodniu, u mnie się ochota nie zmieniła, u partnerki widzę często brak sił, czytałem też, że hormony przy karmieniu zaburzają popęd u kobiet i to może powodować spadek libido.
Jak to u Was wyglądało? Są jakieś powody do niepokoju, czy to jak u nas to wygląda jest okej i jest to po prostu normalny i przejściowy okres? Zaznaczę, że same stosunki są satysfakcjonujące zarówno dla mnie jak i dla niej, powiedziałbym nawet, że idzie nam lepiej jak przed porodem. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Jakie są Wasze doświadczenia? Nie ukrywam, że mam trochę tendencje do zadręczania się i zastanawiania, czy aby na pewno jest to normalne i nie ma powodów do niepokoju.
#zwiazki #rodzicielstwo #seks #niebieskiepaski #rozowepaski trochę #psychologia

· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: razzor91
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim

• 30
@mirko_anonim . 2 letnie dziecko here i powiem tak. Jak się coś zdarzyło to okazjonalnie. Nie nazwę tego nawet częstotliwością. Pierwszy rok non stop dzieciak krzyczał( nie płakał) kiedy tylko próbowaliśmy odłożyć. Całe noce nie spaliśmy oboje. Nie mieliśmy nawet siły się umyć czasem a co dopiero „gzić się”. Po skończeniu roku przez małą, coś się tam udawało ale przestawiło się jej coś i zasypia o północy dzień dnia. Bez różnicy czy
Anonim (nie OP): U nas dzieci na studiach od 7 lat i nic. Seksu nie było chyba od 15 lat, z wyjątkiem jednorazowych nocy jak pojechaliśmy na jakąś wycieczkę, ale tego nie liczę, bo to powinno być w rutynie, a nie przy okazji ubarwienia kilku dni. Jak na uroczystościach rodzinnych rozmawiam z innymi mężczyznami, to mają tak samo. Dead bedroom najdalej od kilka lat po ślubie.

no jednak opiekanad dziećmi wymaga sporo wysiłku nawet jak juz przesypiają noce

@elena-mary: zgadza się, tylko że czytając historię facetów z żonami to wygląda na to że jak dziecko ma kilkanaście lat to też laski są zmęczone. W sumie jak ma już dziecko i wie że chłop dostarczy zasoby za miesiąc to czemu miała by być "wypoczęta" ¯\(ツ)/¯
Anonim (nie OP): >i ty jak jesteś mega ,męczony to i tak masz ochotę na seks?

U nas na stale częstotliwość spadła do 1 w tygodniu bo oboje jesteśmy zmeczeni a czesto jak dzieci pòjdą spać to są jakieś rzeczy do ogarnięcia.

@elena-mary:

Nie wiem jak inni faceci, ale na swoim przykładzie:
Wiek 40+, zmęczenie, zakwasy i drżenie mięśni od wysiłku fizycznego, brak snu od ponad 36 godzin,
to zalezy od Was, od temperamentu zony.
U nas czestotliwosc zmalala do 4x/tydz glownie ze wzgledu na meeega przemeczenie.
teraz dzieci maja juz sporo (szkola) ale przeszkadzaja inne rzeczy: czasem zmeczenie, czasem przejedzenie, choroby... generalnie dla mnie i dla niebieskiego seks jest cholernie wazny, wiec staramy sie oboje by to zycie seksualne bylo jak najczesciej i bysmy oboje byli zadowoleni. Generalnie po latach jest to tak srednio co drugi dzien, czasem czesciej,
Anonim (nie OP): "Nie wiem jak inni faceci, ale na swoim przykładzie:
Wiek 40+, zmęczenie, zakwasy i drżenie mięśni od wysiłku fizycznego, brak snu od ponad 36 godzin, a w poprzednie dni sen na raty w małej ilości.
I tak, dalej miałem ochotę na seks kładąc się z partnerką w łóżku zamiast paść i spać."
kobiety nie są tak prymitywne zazwyczaj. Skoro nie ma potrzeby to nie ma. Ty też nie