Aktywne Wpisy

Goatifi +291

lskx +102
Tyle zajęło jej wygooglowanie kto to jest i wyskoczyła lista forbesa. #p0lka #logikarozowychpaskow #redpill
źródło: Zrzut ekranu 2025-02-10 o 23.16.29
PobierzSkopiuj link
Skopiuj link

źródło: Zrzut ekranu 2025-02-10 o 23.16.29
PobierzWykop.pl
Kiedyś Lewica walczyła o prawa pracownicze, rozłam Kościoła od Państwa, równość i walka z wyzyskiem. A teraz? Teraz Lewica to w dużej mierze feministki, eko-aktywiści, środowiska LGBT i masa pokemonów różnej maści. Mam wrażenie, że Lewica została rozbita od środka. Dziś taki stary PPS po prostu nie istnieje. A socjalistyczny antykomunizm to wręcz oksymoron, co w XX wieku było normalne.
Od lat trwa też rozbijanie prawicy, by była kojarzona głównie z ruskimi onucami i szurami. To nowa taktyka, bo wcześniej stosowano narrację o rzekomym faszyzmie. To się znudziło i zostało uznane za przesadę. Natomiast Prawicę jest ciężej rozbić, ponieważ jest więcej czynników, które kształtują poglądy - "instytucja rodziny", religia, jakieś sztywne zasady i przekonania, patriotyzm etc. Prawicowe poglądy jest po prostu łatwiej "wynieść z domu".
Obecna polityka na całym świecie zmierza w kierunku mocnego uderzenia w ruchy prawicowe, bo tych prawdziwych lewicowych już praktycznie nie ma. Obecnie rządzą centryści, globaliści, symetryści. I hodowanie wyborcy bez silnych poglądów na zasadzie "nie jestem ani za tym, ani za tym, ogólnei nie mam zdania, nie znam się, nie wiem" to wymarzony scenariusz globalnych elit , korporacji i ich sług w rządach. Nazwałbym je "partie nic".
Podsumowując: W dzisiejszej polityce nie jest potrzeba ani stara Lewica (związki zawodowe, walka o prawa pracownicze i antykorporacyjne ruchy), ani konserwatywna prawica (dbałość o kulturę, wartości, patriotyzm), bo nowoczesny człowiek ma w nic nie wierzyć i niczego nie wyznawać. Konsumować, podążać za trendami i słuchać.
Stara Lewica była nawet lepsza (nie ta komunistyczna) niż pseudolibkowe partie XXI wieku, które dążą do powyższych zmian. Dzisiejszy świat nie sprzyja ani wolnorynkowcom, ani tym prosocjalnym. Po prosty dyktatura elit i korpo.
#4konserwy #polityka #neuropa #takaprawda #globalizm #swiat #historia #niebieskiepaski #antykapitalizm #revoltagainsthemodernworld
typie zdecyduj się xD
@Kopyto96:
@Kopyto96: